Ca la noi, la nimeni – Herr Iohannis păgubește statul român!

368

Fiecare are dreptul de a alege și de a fi ales. Ba chiar există țări europene cu democrație consolidată, precum Grecia, Danemarca și Suedia, unde prezența la vot este obligatorie. Iar absența de la scrutinele electorale este amendată usturător.
DRAGNEA, ATAC LA BAIONETĂ! După cum se știe, dictatorul Herr Klaus Werner Iohannis nu s-a consultat cu partidele parlamentare la desemnarea PSD-istului Gabriel Vlase ca director al SIE. Sasul s-a bazat doar pe faptul că Vlase este agreat(sau poate chiar acoperit) al sistemului SRI-DNA, pe care el îl păstorește ca moștenire de la Generalul SIE Traian Băsescu! Culmea este că nici Liviu Dragnea și nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu au fost prezenți la ceremonia de investirea lui Gabriel Vlase în funcția de Director al SIE, din pricina atitudinii lui Iohannis, afirmă liderul PSD. Ceea ce a reprezentat un nou prilej de conflict între liderul PSD, Liviu Dragnea, și Președinte al Camerei Deputaților și mai marele din Dealul Cotrocenilor. Întărâtat de jurnaliștii care-l întrebau de ce nu s-a dus la ceremonie, Liviu Dragnea a declarat: “Nu am acceptat invitația nici eu, nici domnul Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo să răspund la invitația unui președinte care nu respectă Constituția, care atacă permanent partidul pe care-l conduc, nu are nici un fel de rezerve, care blochează activitatea Parlamentului, un președinte de la care nu simțim nicio dorință de colaborare instituțională – că nu e vorba de alte dorințe. Un președinte care girează plângeri penale împotriva primului ministru, care îi spune premierului că e bine să își dea demisia și să aibă grijă că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuții despre programul financiar multianual și nu discută nici măcar cu primul ministru, nici cu Parlamentul; nici Parlamentul, nici premierul nu știu niciodată de ce merge undeva, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale – că altfel nu le poate face – în numele statului român.”
IOHANNIS PĂGUBEȘTE ROMÂNIA! Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuț Mișa, șeful ANAF, ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv “paguba de sute de mii de euro făcută de președintele Klaus Iohannis prin case obținute prin fals”. Întrebat joi, la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existența statului paralel, Liviu Dragnea a răspuns: “O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statului român. Dacă Teodorovici și Mișa au de gând să recupereze banii de la președintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani și nu mai au loc în cuferele de trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută și o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de niște case obținute prin fals și sute de mii de euro care trebuie dați la statul român.”
TEODOROVICI AMENINȚĂ CU EXECUTARE SILITĂ! Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF – va recupera inclusiv prin executare silită, dacă va fi cazul, prejudiciile create de familia președintelui Klaus Iohannis, menționând că și datele respective vor fi făcute publice. În 22 februarie 2017, magistrații Curții de Apel Pitești au dat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacție, purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: “Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia invocată de către Curtea de Apel Brașov.” O minciună ca și alte nenumărate minciuni ale preș. Klaus Werner Iohannis care, în același timp le spunea fraierilor care voiau să-l asculte pe Pinocchio: “Eu și avocații mei vom căuta o cale de atac”. Nici nu avea de gând să plătească din moment ce s-a ajuns la o cale de atac extraordinar la Curtea de Apel Pitești. Întrebat dacă statul român a încasat vreun leu pentru chiriile acumulate ilegal, între 2001-2015, de la cetățeanul sas, dar născut în România Klaus Werner Iohannis, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus clar: “NU!” Este o lovitură pentru numitul Iohannis, cel dator vândut! Are de plătit 2,6 milioane de lei statului român. Dacă nu cumva se vor adăuga și penalități!
ION PREDOȘANU
P.S. Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchoa, a răspuns scrisorii judecătorilor Curții Constituționale a României: “Deciziile Curților Constituționale trebuie implementate.”(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here