Ca la noi, la nimeni – GuWernerul Meu Cîțu – furt național din banii copiilor!

338
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Precum viscolul și furtunile îneacă corăbiile cele putrede, așa așezările cele rele ale muierilor pe sufletele cele slabe ale bărbaților.”Sfântul Vasile cel Mare

Ca principal partid al opoziției în care l-a băgat încălcând Constituția și spiritul ei însuși Preș Klaus Werner Iohannis, deși PSD câștigase alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, social-democrații s-au decis, în sfârșit, să facă opoziție extrem de activă și de acidă împotriva Coaliției de Dreapta, a Austerității, compusă din PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR.
Astfel, Partidul Social Democrat (PSD) atacă la Curtea Constituțională a României (CCR) legea privind amânarea creșterii alocațiilor de stat pentru copii. PSD vrea să atace la CCR legea care prevede amânarea alocațiilor de stat pentru copii, anunță deputatul PSD, Marius Budăi, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale: „Nu mai avem încredere, pentru că premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce se spune în campania electorală nu e valabil când ajungi la guvernare”.
„Nu numai de la 1 iulie. Nici de la 1 ianuarie 2022 nu se măresc alocațiile de stat pentru copii, să spunem adevărul. Nu mai avem încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce se spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, afirmă Marius Budăi despre faptul că alocațiile de stat pentru copii nu vor crește de la 1 iulie, așa cum ar fi trebuit.
El precizează că a propus ca în prima ședință a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creșterii alocațiilor de stat pentru copii.
Alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, a spus, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a declarat că o primă tranșă, de 20%, va fi de la 1 ianuarie, ceea ce ministresa Muncii, Raluca Turcan –Pinocchio nu este de acord.
„Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților”, a precizat președintele încă al PNL.
Întrebat ce se întâmplă dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituțională, Orban a zis că s-a discutat și această eventualitate.
„Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul – adică GuWernerul meu II – Cîțu – trebuie să fie pregătit să dea o OUG.” Majorarea de la 1 ianuarie 2022 va fi de 20%, aceasta fiind prima tranșă. Următoarele patru tranșe vor fi anunțate ulterior.
Dintr-un comunicat al PSD știm că: „2,1 miliarde lei este suma furată din buzunarele copiilor, prin anularea creșterii alocațiilor. Autorii furtului național sunt cei din Coaliția Austerității, adică cei din PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR! Potrivit surselor social-democrate: „PSD se opune acestui furt național din banii copiilor”.
ION PREDOȘANU

P.S. Europarlamentarul Carmen Avram critică PNRR-ul trimis la Bruxelles, de către GuWernerul Meu – Florin Cîțu, nu doar prin prisma conținutului, ci și a modului de redactare: „Scriitură de compunere de școlar mediocru, stil colocvialo-amicalo-visător, cu accente comuniste!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here