Ca la noi, la nimeni – GuWernerul haosului!

447
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Luați acest guvern și stoarceți-l cât puteți, nu vor ieși din el decât umilințe, nenorociri și primejdii.” – Etiene Bequet, Din Journal des Debats(10 august 1829)

Nu mai are rost să socotim de câte zile sau luni de zile Preș. Klaus Werner Iohannis a pricopsit Țara cu „Guvernul meu II”, supranumit și ”GuWernerul Meu”. Și nici să reamintim găurile pretinse a fi găsite la diverse ministere. Evident, găuri mincinoase.
Deși, cândva, am fost în relații cu craioveanul Varujan Vosganian nu mă dau în vânt după afirmațiile sale. Totuși una dovedește inexistența „teoriei găurilor”. În Bugetul pe 2019. Un Buget fără ALDE, fiindcă Torcsony, cel fără de caracter, alias Călin Popescu Tăriceanu a pus la cale căderea Guvernului PSD-Dăncilă. Varujan Vosganian, absolvent al facultăților de matematică și de finanțe-bănci amintea că fosta angajată a unui ONG plătit de George Soros, ministresa Violeta Alexandru de la Muncă vorbea despre o gaură de 12 miliarde de lei la pensii. Cu toate acestea, la rectificarea bugetară din decembrie 2019, Guvernul PNL a dat 0,4 miliarde de lei pentru pensii și asigurări sociale. Ceea ce înseamnă că nu era o gaură de 12 miliarde de lei la Pensii, ci 6 miliarde de lei pe plus!
Despre prostiile ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, putem zice că au adus pagube imense României, ducând la scăderea ratingului de țară de către o agenție specializată, bașca imensele pierderi către fiecare cetățean prin creșterea ratelor datorate deprecierii leului în comparație cu Euro și sporirea facturilor datorate aceluiași curs bazat pe declarațiile mincinoase ale lui Cîțu! Despre fanfaronul de la ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan, și vila lui cu un etaj în plus construit din cauza unei grinzi greșite, dar vila neprezentată în Declarația de avere nici nu mai merită să mai vorbim. Cât privește expansiunea în Transilvania a capitalului pompat de Guvernul Orban Viktor, care susține cluburi de fotbal, academii de fotbal, proiecte ale cetățenilor români de etnie maghiară și ale cetățenilor români care au proiecte și cumpără terenuri agricole nimeni nu se sinchisește. Orban Ludovic, pentru că el este maghiar după tată, nu o va face. Oros de la Agricultură nici atât, nu va interzice înstrăinarea terenurilor arabile către Ungaria sau interpușii ei.
Să nu vă așteptați la vreo reacție din partea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, el a fost consilierul Preș. Klaus Werner Iohannis și vorba unui vechi prieten și fost ambasador al României, „cine se aseamănă se adună!”
Ne-ar fi greu să facem un inventar al gafelor sau prostiilor miniștrilor „GuWerneului Meu”, din moment ce nu există zi fără pași greșiți. Marcel Vela de la Interne l-a provocat pe secretarul de stat Dr. Raed Arafat să riposteze, ca să-l demită în direct la o conferință de presă, dar diplomat și om de caracter, Dr. Raed Arafat n-a ripostat.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, se căznește deci să-l dea afară pe secretarul de stat Dr. Raed Arafat. În vreme ce Dr. Raed Arafat a construit de la zero un sistem – SMURD, el a făcut afaceri dubioase pe la Reșița. Fiind posesorul unui BMW ultimul răcnet prin 2007 pe care l-a vândut șoferului său, iar acesta altui amic. BMW cu care circula Marcel Vela, fost colaborator al Securității.
ION PREDOȘANU

P.S. Preș Klaus Werner Iohannis vizitează, marți, un land din Germania. Probabil își pregătește terenul pentru momentul când se va retrage de la traiul confortabil avut la Palatul Cotroceni. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here