Ca la noi, la nimeni – „GuWernerul” acoperiților!

439
SANYO DIGITAL CAMERA

Moto: „Un om fățarnic are două fețe și nici un obraz.” – Nicolae Iorga

Până la urmă, a fost nevoie de toți acoperiții Sistemului pentru ca GuWerner-ul să treacă. Este clar că oamenii sistemului știau cine sunt membrii pretinsului Cabinet Orban, un fel de Guvernul meu al II-lea, iar publicistul Ion Spânu a avut curiozitatea să se uite în CV-urile acestora. Nu există nici măcar din greșeală vreo excepție, toți cei instalați, ieri, cu participarea Preș. Klaus Werner Iohannis la instalarea lor sunt absolvenți ai unor Academii de securitate națională, de apărare și alte academii din sfera serviciilor.
Ne aducem aminte bine că înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2014, pe când Klaus Werner Iohannis aștepta o sentință care-l putea scoate complet din cursa prezidențială, s-a decis ca acea sentință să fie amânată și dată după alegeri, vezi Doamne, ca să nu influențeze alegerile sau votul, cum vreți s-o luați. Ei bine, de această dată s-a preferat decizia investirii „GuWernerului” să vină înainte de alegeri. În mod normal, din moment ce toate partidulețele au susținut un guvern minoritar – ce deține numai 20% din numărul membrilor Parlamentului României – este logic ca nici candidații din partea USR, PMP, Pro România, ALDE și UDMR să nu fie susținuți în primul tur al alegerilor prezidențiale. Fiindcă oricum nu are nici un rost. Și așa nici candidații acestor partide nici măcar nu-l atacă pe Preș. Klaus Werner Iohannis, așa că vor avea scoruri mici în turul unu. Cât despre turul doi, acolo singurul candidat care-și permite să atace chiar dur actualul Preș.-candidat este Președintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă.
Ne așteptăm ca această coaliție de strânsură și scursură ce a sprijinit investirea „GuWernerului” să fie greu de strunit și armonizat pentru o guvernare și legiferare cât de cât rezonabilă. Așa că, aflându-ne noi în plină Dictatură, Iohannis are Guvernul meu II, își dorește niște alegeri anticipate ca să obțină Parlamentul meu. Vorba Narcisei Iorga, de ce mai este nevoie de alegerile prezidențiale? Ea nu vede util nici măcar turul unu!
Observator și critic dur al Preș. Klaus Werner Iohannis, liderul PSD, Viorica Dăncilă, îl acuză pe acesta de discurs extremist?
„Avem un președinte care lucrează împotriva românilor. Singurul lucru pe care președintele îl deranjează în mod obsesiv este să dispară PSD. Acest discurs este extremist și periculos. Să dispară pensionarii, domnule Iohannis? Și bolnavii care au nevoie de spitale? Și angajații de la stat. Să dispară și salariul minim și agricultorii, ca să nu mai fie nevoie de subvenții sau de irigații?
Dacă ne uităm în programul guvernului dumneavoastră, asta vedem. Că veți abandona creșterile de pensii și salarii prevăzute de noi, veți comasa spitale, vreți să modificați Legea salarizării așa încât să reduceți salariile din sistemul public, vreți să creșteți tarifele pentru populație la gaze naturale și energie electrică, prin înlăturarea plafoanelor din Ordonanța 114. Asta vreți, domnule Orban, împreună cu miniștrii dumneavoastră”, a declarat Viorica Dăncilă.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here