Ca la noi, la nimeni – Guvernul Ciucă – multe promisiuni, puține speranțe!

552
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Viitorul nu a fost nicicând altceva decât paradisul promisiunilor.” – Vasile Ghica

Încă de miercuri, când liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, ar fi dorit ca Programul de guvernare stabilit prin armonizarea prevederilor programului creat de social-democrați cu acela al Partidului Național Liberal să fie prezentat în plenul Parlamentului, nu s-a izbutit acest lucru firesc întrucât aveau nevoie de aprobarea prim-ministrului interimar, Florin Cîțu, care nu a fost de găsit. Parcă intrase în pământ.
NU DOAR PSD PROMITE, CI ȘI CIUCĂ! Așa că joi, în ziua stabilită pentru investirea Guvernului Ciucă în plenul celor două camere reunite ale Parlamentului, primul ministru desemnat pentru alcătuirea Cabinetului și formarea unei majorități guvernamentale, Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, din partea PNL, a vorbit despre prioritățile Guvernului înainte de a se trece la votul de investitură.
Între altele, Nicolae Ciucă a spus: „Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii, unul în care putem oferi predictibilitate și să oferim stabilitatea și dezvoltarea României, prin toate măsurile și deciziile pe care le vom lua. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii din acest guvern, ne angajăm să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească.(…) Noi, cei care suntem azi în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne despart și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și de orice adversitate politică se află interesul românilor. Pandemia ne-a învățat un lucru, acela că timpul este prețios, suntem determinați să ducem acest program la îndeplinire și să punem capăt situației tensionate din țara noastră”, a spus Nicolae Ciucă.
În legătură cu întrebarea firească, pe care și-o pun toți cetățenii României, și anume „Când demisionează Nicolae Ciucă din funcția de premier?”, au apărut cam aceleași răspunsuri. Se pare că, dacă nu vor interveni neînțelegeri, probleme economico-sociale și scandaluri generate de diferențe de opinii și de nemulțumiri ale societății în perioada grea a iernii ce se anunță una cum n-am mai avut de mult, pe 25 mai 2023, prim-ministrul Nicolae Ciucă trebuie să demisioneze, poate chiar cu câteva zile înainte, și apoi vom avea și un nou Guvern, care va merge la vot în Parlament.
IPOTEZA MOȚIUNII DE CENZURĂ, DE CASCADORII RÂSULUI?! Acesta este singurul mod anticipat în cadrul negocierilor și acordurilor între PSD și PNL, plus UDMR. Desigur, este vorba despre o soluție superoptimistă, pe care cele trei partide au convenit-o.
Rotația prim-ministrului prin moțiune ar fi de ,,cascadorii râsului”, s-a exprimat liderul UDMR, Kelemen Hunor. În luna mai 2023, atunci când Partidul Social Democrat ar urma să preia șefia Guvernului României, „este exclus ca acest lucru să se realizeze prin Moțiune de cenzură”, a afirmat președintele UDMR, Kelemen Hunor, menționând că asta ar însemna că reprezentanții clasei politice „să se facă de râs”. ,,Asta ar fi de cascadorii râsului, să mergem pe Moțiunea de cenzură”, a mai adăugat liderul UDMR.
Pe scurt, Parlamentul României a dat 318 voturi pentru încredere în Guvernul Ciucă, bazat pe Coaliția PSD, PNL și UDMR, din totalul de 444 de parlamentari prezenți.
GREUL DRUM, DE LA VORBE LA FAPTE. Cum, tot joi, membrii Guvernului Ciucă au fost primiți de președintele Klaus Werner Iohannis, la Palatul Cotroceni, iată că s-a pus capăt crizei politice. Dar greul de-abia de-acum urmează. Vorbele, promisiunile au trecut. Rămâne să vedem cum vor fi îndeplinite speranțele milioanelor de români. Majoritatea lor foarte necăjiți, cu salarii și pensii mici, iar mărirea alocațiilor pentru copii se adaugă la multele probleme ce trebuie rezolvate, în timp scurt, pentru oameni. În condițiile în care vistieria țării este goală. Încât aproape s-a ajuns la fundul sacului!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here