Ca la noi, la nimeni – Guvernatorul BNR, „maharajahul” pe copcă?!

512

Fiindcă dinspre declanșatorul războiului româno-român – Herr Klaus Werner Iohannis – nu avem vreo șansă de a afla vreo urmă de pacificare între Palatul Cotroceni – inaugurat de Ctitorul Nicolae Ceaușescu în urmă cu 30 de ani, pe 27 ianuarie 1989, fără a apuca să se mute în el – și Palatul Victoria, unde trudește Guvernul Dăncilă – cel ce duce greul administrării țării dar și al Președinției Rotative a României la cârma Consiliului European, m-am gândit să ne oprim nițel asupra unora ce se dedublează și își exploatează mica sau marea demnitate în care-au ajuns cu sprijinul fraierilor.
VASILE SIEGFRIED ȘI DACIAN CIOLOȘ. Unora le este rușine că sunt români. Un exemplu clasic a revenit în atenția opiniei publice mai zilele trecute. Este vorba despre numitul Siegfried Mureșan. De fapt, Vasile Siegfried Mureșan cum este el scris în certificatul de naștere. Și, fiindu-i rușine cu numele lui, nu-l folosește decât pe cel de Siegfried Mureșan. O situație, după cum știți, extrem de amară.
Individul și-a creat imaginea de funcționar european, căruia nu i se aplică regulile de bun simț și normale într-o societate. La el traseismul este o virtute, încât nu constată nimic ciudat în faptul că a intrat în Parlamentul European (PE) de pe listele PMP, condus la acea vreme de „imaculata” Elena Udrea, fără să fi avut la acea dată măcar o zi de vechime în acel partiduleț, aflat acum pe cale de dispariție. Motiv pentru care individul antiromân sadea se pregătește să intre iar în PE de pe listele Noului PNL.
Lucru perfect posibil întrucât Siegfried Mureșan este „pupilul” lui Joseph Daul, președintele PPE, și în același timp purtătorul de cuvânt al liderului grupului PPE, Manfred Weber. Care Manfred Weber este un inamic al României, iar Siegfried Mureșan, cel născut și Vasile, a comis numeroase declarații contra țării sau Coloniei numită încă România, a votat contra României și pretinde că-și face datoria de cetățean european.
Cum ar veni, regulile sunt doar pentru fraieri, iar la Bruxelles este admis orice, dacă are protecția necesară. Mai ales este nevoie de pretinși politicieni care să fie când Siegfried, când Vasile! Și care să voteze cum li se cere în interesele șefilor lor. Nu ale țării de unde provin progeniturile.
Cam la fel cum face cetățeanul Dacian Julien Cioloș. Dacian în România și Julien la Bruxelles. Acolo unde-a ajuns chiar comisar fără a se ști dacă l-a propus România ori serviciile secrete ale Franței, socrul său fiind cu funcției în fruntea acestui serviciu!
JOCURILE LUI ISĂRESCU! Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, membru marcant al grupului celor zece de la Roma, un fel de mare mahăr mason, a refuzat să meargă la Ministerul Finanțelor Publice al României, unde fusese invitat de ministrul Eugen Orlando Teodorovici. Iar la invitația de a se prezenta în Parlamentul României, unde-l chemase președintele Comisiei economice, senatorul Daniel Zamfir(ALDE), a găsit tot felul de subterfugii de a nu se duce. Ca prim tertip, l-a scos la înaintare pe Matusalem Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR până la moarte, fost șef de cabinet al primului ministru comunist Manea Mănescu, timp de cinci ani, vreme în care a fost detașat de la ziarul „democrat” Scînteia, unde nea Adi se făcea că lucrează! Bineînțeles, și nea Adi e mason!
Superficialitatea unui purtător de vorbe al BNR, Dan Suciu, l-a acuzat pe senatorul Daniel Zamfir (ALDE), președintele Comisiei economice, de „abuz în serviciu”.
Iată ce a scris deputatul PSD Liviu Pleșoianu pe această temă mincinoasă: “Pentru porcăria asta, fie demisionează azi purtătorul de cuvânt BNR, fie demisionează azi Guvernatorul BNR! Dan Suciu pretinde că senatorul ALDE Daniel Zamfir ar trebui să fie acuzat de “abuz în serviciu”, pentru că îl tot cheamă la audieri pe Isărescu iar #maharajahul n-are chef… N-are chef să fie deranjat cu întrebări de Parlamentul României! Zamfir e sâcâitor și a cam săvârșit “abuz în serviciu” pentru că l-a deranjat pe… EL! Dan Suciu, #DEMISIA! Dacă nu demisionează micul-Kovesi sau nu îl demite chiar Isărescu, atunci rezultă că Isărescu e de acord cu mizeria asta legată de “abuzul în serviciu”. Caz în care – #DEMISIA Isărescu! #SolidarCuZamfir”
ION PREDOȘANU

P.S. În dosarul Kovesi-Ghiță, procurorul Marius Iacob, fost adjunct al Laurei Codruța Kovesi și la Parchetul general și ca procuror șef adjunct la DNA, și Nicolae Popa au fost audiați, luni, de procuroarea Adina Florea. Sebastian Ghiță a sesizat parchetul General că Laura Codruța Kovesi i-a cerut să plătească avionul cu care a fost adus din Indonezia(de la Jakarta) fugarul Nicolae Popa. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here