Ca la noi, la nimeni – Groapă săpată pentru PSD?!

361
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „În politică, prostia nu este un handicap” – Napoleon Bonaparte

Într-un amplu dialog între Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii Subiectiv de la Antena 3, invitatul Silviu Predoiu, fost șef al SIE, ani la rând, fie ca prim-adjunct operativ ori ca director, cum ar veni fost șef al spionilor României, ne-a dat multe informații despre lumea politică românească. Pe prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a ferit, precum Necuratul de tămâie, să-l caracterizeze ca om politic spunând că nu știe. În schimb, avea numai cuvinte de laudă pentru fostul militar sobru și de cuvânt Generalul Nicolae Ciucă.
Ajuns, între timp, ca la o comandă, membru al PNL fiind General în retragere, ba prim-vicepreședinte al pretinsului PNL, cu derogare, ba prim-ministru la o altă comandă, și probabil tot cu derogare, neavând experiență în domeniul managerial cerut unuia care să fie capabil să gestioneze sau să administreze țara în condițiile acumulării mai multor crize. Criza politică, criza socială, criza energetică și criza sanitară.
Nici desdpre o posibilă influență nefastă asupra guvernării Coaliției PSD-PNL a lui Florin Cîțu nu s-a pronunțat cu claritate.
A zis ceva de genul: „Cine-l mai ascultă pe Cîțu.
Căci și el a avut nevoie de derogări pentru alegerea ca președinte al PNL!” Partid din care s-a înțeles că ar face parte și Generalul SIE (în rezervă sau nu?!, căci nu este prea clar, n.m. I.P.) Silviu Predoiu.
În vremea aceasta, Preș. Klaus Werner Iohannis, care-i, în realitate, Nașul Coaliției PSD-PNL, tot în opinia lui Silviu Predoiu, „are liniștea de care are atâta nevoie!” Din luna septembrie și până acum, Preș. Klaus Werner Iohannis a tăcut și nu a spus o vorbuliță despre mai vechiul lui inamic – Partidul Social Democrat.
Și, la o adică, uzura actualei guvernări se va răsfrânge asupra PSD, cel care în coaliția PSD, PNL, UDMR și Minorități și-a sumat cele mai grele ministere și pechetul social.
Iar prin luna mai, după ce se va trece de iarna cu care se luptă în Coaliție doar PSD, Președintele Klaus Werner Iohannis i-ar putea – dacă el apreciază că pretinsul PNL va crește în sondaje – să-i ceară demisia Generalului în retragere Nicolae Ciucă.
Iar omul serios va executa comanda și se va trece la alegeri anticipate! Din care are de pierdut numai PSD!
Ca o dovadă că PSD este lăsat singur, uneori chiar în ofsaid, să amintim ceva ce s-a petrecut chiar luni, la început de săptămână.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri că în privința Bugetului de stat există două variante – ori va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori va fi adoptat la sfârșitul lnii ianuarie, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.
Analistul politic Ion Cristoiu dixit:
„Sălăbiciunea Guvernului Nicolae Ciucă, slăbiciunea de esență, constă în falsitatea alianței dintre PNL și PSD. Ca și Klaus Iohannis, PNL a acceptat Coaliția cu PSD potrivit principiului:
Fă-te frate cu dracul, până treci puntea!
Și după ce treci puntea, dă-i una la cap dracului cu ghioaga!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here