Ca la noi, la nimeni – Greşeala fenomenală şi decizia personală!

195

Oricum am da-o, Arendaşul din Dealul Cotrocenilor e pe ducă şi ţine loc de preşedinte. C-aşa vrură cancelariile occidentale, Washingtonul şi CSM-ul. Dar cum el minte aşa cum respiră, de la Traian Băsescu te poţi aştepta la orice. Păcălindu-l pe liderul PNL, Crin Antonescu, că el unul l-ar vota şi pe Victor Ponta ba, lui Crinuţ i s-a urcat la cap. A ieşit de la guvernare, distrugând USL-ul, apoi a demisionat din fruntea Senatului.
Aiuritoare sunt ieşirile lui la rampă, cam dese, ăn care cântă cam cum i-ar dicta Băsescu. Cu care „nu mai luptă”, doar el ştie din ce pricini. Ce este mai grav, ai impresia, uneori, că şi-a piedut uzul raţiunii. Spune tot felul de lucruri trăznite şi cu caracter decisiv. Multe dintre ele i se-ntorc în scăfârlie ca un bumerang. Recent, Crin Antonescu a mai scos pe goarnă o declaraţie conform căreia dacă PNL nu scoate 20% la europarlamentare, el şi întreaga conducere a PNL îşi vor da demisiile.
Şi cum să n-o creadă Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, ca fiind drept o „greşeală fenomenală”. Mai ales că nu puţini sunt aceia ce s-au împotrivit distrugerii USL şi ieşirii liberalilor de la guvernare. Le va fi foarte simplu multor fruntaşi liberali să facă o campanie electorală în dorul lelii, doar-doar vor scăpa de satrapul dela cârma PNL. Şi atunci, ce să vezi, nici nu va mai candida la alegerile prezidenţiale!
Extrem de cumpătat, copreşedintele defunctei USL, primul ministru Victor Ponta, nu s-a aruncat cu capul înainte. Scump şi raţional la vorbă, vinerea trecută a postat pe o reţea de socializare un gând cam enigmatic al domniei sale. Că şi-a neglijat familia, de vreo 13 ani, de când şi-a dedicat activitatea politichiei. Iar în noiembrie, după victoria finală se va retrage din politică, lăsându-le locul altora mai tineri. Afirmaţia este una ce ţine mai mult de intimitate şi n-ar trebui prea mult comentată. Chit că a stârnit destule analize şi supoziţii. Seara trecută, preşedintele PSD, Victor Ponta, despre care Liviu Dragnea, preşedintele executiv al social-democraţilor susţine că nu-i presat de către liderii partidului să candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012, şi-a exprimat punctul de vedere şi, cu siguranţă, a lămurit ceea ce a dorit să spună. Într-un fel, nici Ion Iliescu şi nici Adrian Năstase nu-l îndeamnă spre o asemenea candidatură. Chit că ar fi o soluţie foarte bună şi s-ar potrivi de minune cu diplomaţia de care dă dovadă, inclusiv la întâlnirile cu parteneri externi. Am avea, totuşi, o părere de rău. Prin pierderea unui bun premier, poate cel mai valoros de la primul ministru Adrian Năstase încoace. Chit că nici Călin Popescu Tăriceanu n-a fost chiar de lepădat. Iar Tăriceanu ar putea reveni la cârma PNL şi chiar să candideze cu şanse reale la alegerile prezidenţiale. Mai ales în varianta că l-ar susţine şi PSD-ul. Mai ştii?
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here