Ca la noi, la nimeni – Generalul Gabriel Oprea – „papagalul” opoziţiei !

317

În absenţa primului ministru, Victor Ponta, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, între altele general de justiţie făcut la apelul de seară dintr-un ofiţeraş de intendenţă la Hotelul Haiducul, al Stelei – pe care-a lăsat-o acum fără stadion şi fără siglă – pretinsul om al „interesului naţional”, în fapt personal, o tot dă cu bâta-n baltă.
Iar balta se nimereşte a fi, uneori, câte un lac fără fund. Din care n-o mai scoate nimeni. Aşa a procedat cu Ordonanţa de urgenţă privind mărirea lefurilor celor 48 de demnitari – în frunte cu amicul său Klaus Iohannis, ditamai preşedintele României – pe motivul aberant că primul ministru, Victor Ponta, ar fi discutat cu preşedintele Iohannis problema. Ceea ce era adevărat, dar numai până la un punct. Treaba să se facă pentru demnitari odată cu toţi ceilalţi salariaţi bugetari, la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare.
Pus în faţa faptului împlinit şi fricos să nu-l înfurie şi mai rău pe ahtiatul după bani Iohannis, primul ministru Ponta n-a mai retras ordonanţa, aşa cum se îmbăţoşase. Abia acum, Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu susţin că această ordonanţă nu va trece de Parlament. După 1 septembrie. Dar banii pe luna august se plătesc, chiar dacă Iohannis – econom nevoie mare – a respins Codul Fiscal. Unul votat de parlamentari într-o unanimitate.
Cei doi copreşedinţi ai noului PDL, cum i se mai spune cocktaiulului cu fostul PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga s-au cam distanţat de preşedintele Iohannis. Ei au cerut o consultare a partidelor parlamentare pe 17 august, fix pe tema unei noi discutări a Codului Fiscal.
Simţind că-i un os de ros, preşedintele halaimosului numit UNPR, recte ghinărarul Gabriel Oprea, s-a trezit vorbind şi el, ca un papagal. Vrea discuţii pe Codul Fiscal. Este limpede că repetă ce spune Opoziţia. Şi după cum o face, ca şef al Guvernului, interimar cum ar veni, în lipsa lui Victor Ponta, încă titularul, are şanse să reunească partidele din alianţa de guvernare. Numai că PSD n-a muşcat din momeala găinarului!
Ce-o ieşi, vom vedea. Fostul PSD-ist, Şerban Mihăilescu, vicepreşedinte al UNPR, ar vrea să meargă la alegerile locale de la anul pe aceleaşi liste cu PSD. Numai că UNPR nu poate fi şi la putere şi-n opoziţie în acelaşi timp. Cel supranumit Miki Şpagă s-ar părea că nu ştie nimic de o posibilă trădare. Una de aşteptat, ca atunci când Găbiţă Oprea a votat – cu tot UNPR-ul lui de scursură şi strânsură – pentru înscăunarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SRI.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here