Ca la noi, la nimeni – Furtuna urii

347

Avea dreptate Codrin Ștefănescu într-o postare pe Facebook, de vineri, după întâlnirea avută cu președintele Partidului Social Democrat, prim ministrul României – Viorica Dăncilă. Atunci când Codrin Ștefănescu scria: „PSD este înconjurat de dușmani fără milă și lipsiți de scrupule.”
Iar acela care-ar trebui să știe, dacă ar fi român și nu sas, că: „cine seamănă vânt, culege furtună!” El a fost acela care-a încălcat Constituția de cele mai multe ori, transformându-se dintr-un președinte „moderator”, așa cum îi cere Legea fundamentală a statului român, nu în „președinte-jucător”, precum predecesorul său, ci într-un președinte ce împrăștie ură în lumea politică și crede că numai El are dreptate. Nu știm cu exactitate dacă Klaus Werner Iohannis deprogramează opoziția, așa cum susține președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici ori numai Noul PNL, construit în jurul vechiului PDL și intrat până peste cap în PPE! Oricum, Eugen Teodorovici a pus degetul pe rană: „Partidele din opoziție parcă sunt niște roboței programați politic, care construiesc ziduri fragile de minciuni și ură ca într-un joc de Tetris.”
Respingerea propunerilor pentru cei trei miniștri interimari cerută de Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, l-a găsit pe vremelnicul locatar al Palatului Cotroceni într-o pasă proastă, ca de obicei, dar mai scrâșnit în declarații antiguvernamentale și anti-PSD ca niciodată cerând resetarea statului român. Publicistul Cornel Nistorescu, Director general al Cotidianului, a scris un editorial, încă din 4 septembrie, intitulat „Resetarea statului, cu Iohannis cu tot”.
Chestiunea cu resetarea statului este o perlă pe care Klaus Werner Iohannis o scosese pentru prima oară, și întâia dată, în preajma europarlamentarelor și a Referendumului cam neconstituțional. „Cam asta a fost toată filosofia politică a președintelui nostru acuzat că a domnit la Cotroceni și că a călătorit mai mult decât a muncit și a gândit. Exact când populația era înecată în pesimism, exact când o parte dintre „rrromâni” s-a săturat de mălăiețul președinte, acesta iese la rampă cu „resetarea statului”. Ce presupune resetarea statului român? În mintea sasului, resetarea înseamnă alungarea și, eventual, condamnarea celor care n-au fost de acord cu el. În mintea lui nu încape ideea că resetarea statului român înseamnă chiar alungarea lui Klaus Iohannis și instalarea unui președinte capabil să fie un exemplu de onestitate, de patriotism, de susținător al valorilor românești, de portdrapel al mândriei naționale.”
ION PREDOȘANU

P.S. Duminică, pe vremea când Klaus Werner Iohannis bătea câmpii pe la Galați, primul ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, a fost la Țebea, în Munții Apuseni, la comemorarea și omagierea celor 147 de ani de la trecerea la cele veșnice a Eroului Național Avram Iancu. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here