Ca la noi, la nimeni – Furtul de idei, furtul de aleși!

518
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu fura, nu falsa și nu minți pe nimeni.” – Moise

Guvernul PNL-Orban are prostul obicei că nu face ce trebuie la timp, și foarte adesea anunță că „vom face”. Poate și de aceea i se mai zice și guvernul care „va face”. Când și cum, asta este cu mult mai greu de prezis și de povestit. Miercuri, pe la prânz, am urmărit o parte a ședinței de guvern, în care pe tonuri relaxate și mai deloc implicate în chestiuni serioase, prim-ministrul Orban Ludovic le cerea membrilor Cabinetului ca în timp de 30 de zile să vină cu propunerile de măsuri pentru realizarea a ceea ce au propus fiecare la ministerele lor.
COSMETIZAREA LEGII PENSIILOR! Deși nu face parte din tema acestui comentariu, amintesc că Guvernul Orban a modificat, miercuri, Legea pensiilor. Printr-o ordonanță de urgență, prin care se recunosc condițiile speciale de muncă la aproximativ 1.500 de pensionari din industria Apărării.
„În domeniul Muncii, a fost aprobată o ordonanță de urgență pentru modificarea legii pensiilor la anumite categorii de angajați, care deși îndeplineau până în prezent toate condițiile pentru a fi încadrați în condiții speciale de muncă, grupa 1 și grupa 2, nu beneficiau de acest regim”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului ministru.
El a spus că este vorba despre angajații din industria de Apărare.
„Pentru aceștia, urmează a fi recalculat dreptul la pensie potrivit noilor condiții de încadrare”, a precizat Dancă pentru Mediafax.
Aseară, urma să aibă loc prezentarea programului de relansare economică propus de Guvernul Orban.
Prim-ministrul Orban Ludovic a participat împreună cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, alături de membrii Cabinetului, la evenimentul de prezentare a Planului Național de Investiții și Relansare economică elaborat de Guvernul Orban. Evenimentul a avut loc, începând cu ora 18,00, la Grădina Clubului Diplomatic București, pe malul lacului Herăstrău.
Întrebat la un post de televiziune dacă anunțul unui plan de relansare îl liniștește, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: „O liniște de cimitir, dacă mă întrebați pe mine. România a avut mereu programe. Politicienii au enunțat tot timpul programe. Singura problemă a fost implementarea lor”.
SINGURUL PROGRAM ADEVĂRAT. Continuându-și ideea, Bogdan Chirieac a zis: „Singurul program implementat în 30 de ani, în România, a fost acela al PSD, între 2016-2019, când a fost întrerupt în toamna trecută și prin voința poporului român. Dar, acela a fost un program care a condus la creșterea PIB, la creșterea senzațională a veniturilor, altceva n-a mai fost”.
PROGRAM PLAGIAT? Europarlamentarul PSD, Claudiu Manda, a avut o replică tăioasă despre programul PNL: „COPIAT mai mult de 60% de la PSD!”
Desigur, despre furtul de idei din programul PSD a vorbit și liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here