Ca la noi, la nimeni – Fraudarea Moțiunii!

266
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un vot este ca o pușcă. Utilitatea sa depinde de caracterul celui care o folosește.” – Theodore Roosevelt

Am preluat un aforism ce aparține celui de-al 25-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt, un democrat adevărat, care și-a implicat țara în cel de-al Doilea Război Mondial. Sigur că în toată istoria Statelor Unite ale Americii democrația s-a întărit, adică s-a consolidat, ceea ce nu este cazul mult prea încercatei Românii.
Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”. Moțiunea fusese inițiată de 82 parlamentari ai Partidului Social Democrat (PSD) și a fost citită în plenul Camerei deputaților luni, când au început și dezbaterile. În favoarea moțiunii au votat 143 de deputați, 171 împotrivă, iar unul s-a abținut.
Anunțul a fost făcut de președintele de ședință, Cristina Prună, vicepreședintele USR al Camerei Deputaților.
REPLICA PSD. Rezultatul a fost contestat de social-democrați, într-o atmosferă tensionată creată în plenul Camerei Deputaților.
„Potrivit art. 129, aliniat 3 din regulamentul Camerei Deputaților, putem dezbate și vota prin mijloace electronice strict actele normative. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferență de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moțiunii simple. Prin urmare, oricât de atașată ați fi de ministrul Ghinea și de partidul din care faceți parte, nu puteți lua în calcul voturile date pe tabletă. Să plece Ghinea, că moțiunea a fost adoptată”, a declarat deputatul Alfred Simonis, liderul grupului social-democrat din Camera Deputaților, în aplauzele colegilor din PSD.
O poziție similară a avut și copreședintele Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), George Simion, care i-a spus Cristinei Prună să „anunțe corect rezultatul, în caz contrar fiind vorba de abuz în serviciu.”
Marți, social-democrații au cerut tuturor parlamentarilor să voteze moțiunea simplă împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și „să respingă corupția din PNRR”.
APOGEUL IPOCRIZIEI ȘI AL CINISMULUI. Prin amânarea creșterii alocațiilor de stat pentru copii. Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, critică decizia Coaliției de guvernare de a amâna creșterea alocațiilor pentru copii: „Ați atins acum apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege”.
ROMÂNIA (NE)EDUCATĂ. Într-o altă postare pe Facebook, europarlamentarul Mihai Tudose se referă la guvernarea stearpă a României „educată”.
„Totul este fantastic pentru ei, economia explodează în fiecare zi pe pagina de Facebook a premierului Cîțu, singura problemă fiind că lipsește cu desăvârșire. În buzunarul gol al românului, adevărul începe să fie cât mai vizibil…
„Domnii” de la guvernare sunt preocupați doar cu atacarea PSD și cu alegerile din propriile partide, în rest nu aud, nu văd, nu îi interesează că economia se duce de râpă, la fel și șansele copiilor români de a crește și de a performa aici, în țara lor. În „România educată”, autoritățile au ajuns să își cam bată joc de viitor. De viitorul lor, al tuturor copiilor, de viitorul României”, a mai scris europarlamentarul Mihai Tudose.
În țara unde respectarea Constituției și a deciziilor Curții Constituționale a României este benevolă, și la cel mai înalt nivel se petrec și asemenea fraude. Optimistă, deputata Oana Florea (PSD) anunță: „Vom sesiza CCR! Dacă numărăm voturile din sală, moțiunea a trecut!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here