Ca la noi, la nimeni – Frânturi dintr-un eşec anunţat!

199

Haosul generalizat care-a cuprins ţara ne scuteşte de repovestirea lui. Într-o lume cu oameni normali, cum sunt majoritatea cetăţenilor Coloniei numită încă România, sunt fapte deloc banale ce ne influenţează viaţa de zi cu zi. Din păcate, cele mai multe în rău.
GUVERNUL MEU, EŞECUL LUI IOHANNIS. A trece în revistă gafele majorităţii miniştrilor Cabinetului Cioloş ne-ar ocupa mult prea mult spaţiu. Cei mai mulţi vin de la Bruxelles, de unde şi-au luat concedii fără plată cu păstrarea posturilor, lăsând impresia că s-au sacrificat pentru ţărişoara lor. (In)Justiţia e la fel ca pe vremea predecesorului preşedintelui Klaus Iohannis, principalele instituţii –DNA, ÎCCJ şi CCR – fiind conduse cam de aceiaşi oameni. De altfel, mediul politic şi de afaceri, precum şi societatea civilă califică Guvernul Cioloş drept „cel mai prost guvern de după decembrie 1989”.
Pensiile au scăzut, şi nu doar la militari, în schimb au crescut tarifele la poliţele RCA şi, pe plan local, taxele şi impozitele. Sănătatea e la fel de prost susţinută de Buget sau de subfinanţată, cum vreţi să-i spuneţi. Iar ministrul Sănătăţii, oricât de valoros profesionist este ca doctor, ni se prezintă ca un manager execrabil. Şi se-ntrece în declaraţii stupide, luându-se parcă la întrecere cu omologul său de la Agricultură. Atât de prost au gestionat şi gestionează cazul bebeluşilor din Argeş, dar şi din Bacău ori Sfântu Gheorghe, încât nici azi n-au rezolvat-o. Cu toate că preşedintele Klaus Iohannis o „urmăreşte cu atenţie!”
KOVESI, REINVESTITĂ FĂRĂ RESPECTAREA MCV. Adusă de la Sibiu, la propunerea Monicăi Macovei pentru că fusese colegă la Facultatea de drept din Cluj cu şefa ei de Cabinet, Laura Codruţa Kovesi a prins două mandate de Procuror General, fiind numită de Dictatorul dinaintea lui Johannis. Tot la fel, fără concurs şi deci fără reală concurenţă a trecut Procuror şef la DNA, fiind luată-n braţe acum de americani. Ce mai contează că nu se asigură o transparenţă şi se încalcă prevederile MCV – Mecanismul de Cooperare şi Verificare – la care veşnic suntem corijenţi, de a se institui concurs de proiecte manageriale în desemnarea Procurorilor Generali sau Şefi.
Nici măcar Darren White, fostul şef al US Secret Service în România, n-o vede pe pupila americanilor cu ochi buni: „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea Codruţei Kovesi de a fi neutră şi obiectivă!” Liderii de plastilină ai principalelor partide politice nu se exprimă, din moment ce la şedinţa de Bilanţ al DNA, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis s-a băgat în seamă, antepronunţându-se, cu privire la prelungirea mandatului Şefei „Partidului DNA”. De care el însuşi, probabil, se teme. Doar senatorul independent Valer Marian, fost PSD, o atacă şi n-o vrea reinvestită din oficiu, nemulţumit de procedura şi criteriile de selecţie ale Laurei Codruţa Kovesi.
FARISEISM ŞI DE 8 MARTIE! Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia, vizitează Israelul şi Palestina preţ de o săptămână. Iohannis a fost, în sfârşit, văzut în genunchi, la Biserica Sfântului Mormânt. Iar primul ministru Dacian Cioloş este pe la Bruxelles, mandatat de preşedintele României să reprezinte ţara la summit-ul liderilor europeni cu Turcia şi la Consiliul Europei(deşi aici avea nevoie de un mandat acordat de Parlament, conform Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului dixit!). De Ziua Internaţională a Femeii – 8 martie, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis acestora un mesaj. În care a afirmat că „Ziua de 8 martie înseamnă iubire recunoştinţă şi respect.” Despre ce respect faţă de o femeie amărâtă a dat dovadă atunci când a fost întrebat ce părere are despre Cazul Mariana Rarinca? „Ghinion”, a răspuns el. Ceea ce înseamnă că şi România a avut şi încă mai are ghinion prin alegerea sa ca preşedinte! Fariseism curat, Coane Fănică!
Mariana Rarinca este o victimă a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Cu complicitatea DNA şi a unor judecători. Pe Livia Stanciu o respectă, poate şi de frica ei. Cum ar veni, mesajul de 8 martie nu-i pentru oricine. Pe umila şi necăjita gălăţeancă Mariana Rarinca n-o respectă! De nici un fel!
ION PREDOŞANU

P.S. N-am căutat în cărţile bisericeşti descrierea cuvântului „fariseu”. Ne-am uitat în NODEX – Noul Dicţionar Explicativ al limbii române – ediţia 2002, unde se spune: „Caracter făţarnic, lipsă de sinceritate; prefăcătorie; ipocrizie; falsitate; duplicitate.” Destul! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here