Ca la noi, la nimeni – Fără fair-play, dar cu rușine multă la USR!

366
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Fă-ți bine ție, fără să faci rău altora și fă bine altora, fără să-ți faci rău ție.”
Proverb tibetan

Ne aflăm într-o situație halucinantă. La 3 zile de la alegerile locale, din 9 iunie 2024, la Sectorul 1 și la Sectorul 2, USR-iștii perdanților Clotilde Armand și, respectiv, Radu Mihaiu nu-și recunosc înfrângerile și cer renumărarea voturilor. Ba mai mult, primarii vedetă ai USR fac scut în jurul lui Clotilde Armand și, mai ales, în jurul lui Radu Mihaiu, cel care cere renumărarea voturilor la trei secții de votare din Sectorul 2, pe care l-a pierdut! Radu Mihaiu mai susține și că 1.000 de voturi ar fi dispărut pur și simplu. Și circăresei Clotilde Armand și lui Radu Mihaiu le lipsesc probele și măcar o brumă de fair-play.
TUPEU PROGRESIST MAXIM. Inițial, primărița realeasă de locuitorii din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, îmi făcuse o impresie bună, iar lumea o felicita și o întreba dacă nu țintește cumva fotoliul prezidențial din Dealul Cotrocenilor. A ezitat, dar miercuri ce și-a zis ea?! Cum că nu i-ar prisosi o baie de mulțime. Și a venit mintenaș la București, să-l susțină la protestul lui Radu Mihaiu din fața Biroului Electoral de Sector, simțind că ar fi momentul să preia conducerea USR, după anunțata demisie al ex-ului Cătălin Drulă. Și, apoi, de ce nu, să-ncerce chiar înscrierea în cursa prezidențială pentru alegerile din 15 și 29 septembrie. Nu vi se pare că are un tupeu nemăsurat? La protestul organizat de pierzătorul Radu Mihaiu în fața BES a mai venit taman de la Bacău, și proaspăt alesul primar al urbei lui George Bacovia, numitul Nicolae Viziteu! Spre a face presiuni asupra autorităților pentru renumărarea voturilor.
La Sectorul 1, voturile vor fi renumărate numai în două secții de votare, așa cum a decis Biroul Electoral de Sector.
ÎNCERCĂRI DEGEABA, LA SECTORUL 2! Primarul ales al Sectorului 2, social-democratul Rareș Hopincă spune clar: „Sunt procese verbale încheiate și nu se impune renumărarea”. Însă USR-iștii nu acceptă înfrângerea și contestă rezultatele. Cum spuneam, „vedetele” USR Elena Lasconi și Nicolae Viziteu au susținut protestul învinsului Radu Mihaiu la BES.
Și aș mai cita niște vorbe înțelepte ale lui Rareș Hopincă, actualul Primar ales al Sectorului 2: „Nu există temei legal, iar votul de 11-3 înregistrat la Biroul electoral al Sectorului 2, atunci când a fost analizată contestația depusă de Radu Mihaiu, este foarte clar!”
USR NU MAI ARE DREPTUL DE A CONTESTA! Un comunicat al Partidului Social Democrat susține că: „USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor când reprezentanții lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale.”
„Referitor la presiunile disperate făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, PSD face precizarea că în momentul numărării voturilor în secțiile de votare reprezentanții USR nu au avut nimic de obiectat în privința voturilor valabile exprimate pentru candidații la primăriile de sector. Reprezentanții USR din secțiile de votare nu au depus nicio întâmpinare și nu au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale. În secțiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanților USR, nici din partea reprezentanților altor partide politice. Ca atare, cei de la USR au renunțat la dreptul de a mai contesta atunci când reprezentanții lor și-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector.”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here