Ca la noi, la nimeni – Falimente individuale, falimente colective și falimentul democrației!

242
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Oamenii înțelepți vorbesc pentru că au ceva de zis; proștii, întrucât simt nevoia să îndruge ceva.” – Platon

Un guvern, dintre cele două ale ultimilor doi ani, apreciate ca liberale, primul condus de epava politică Orban Ludovic și al doilea de urmașul lui la cârma pretinsului PNL, Florin Vasilică Cîțu(cacofonie intenționată!), au adus firava țară numită încă România, deși ea poate-i doar o Colonie, la liberalizarea prețurilor la curentul electric și la gazul metan.
Liberalizarea s-a produs fără ca societatea românească, adică locuitorii ei, să fie pregătită și să aibă parte de legi compensatorii. Pentru a-i proteja pe năpăstuiții soartei: consumatorii casnici și firmele neaoș românești, atâtea câte mai rămăseseră în urma luptei crâncene cu alintatele multinaționale, scutite și de redevențe față de statul român de Guvernul Orban, minoritar PNL.
Pe final de mandat, adică înainte de a fi demis, prin Moțiunea de cenzură introdusă de Partidul Social Democrat, analfabetul Florin Cîțu, cel care luase, doi ani la rând, nota 4 la examenul de treaptă, la un Liceu Teoretic din Râmnicu Vâlcea, apoi a urmat cursurile unei școli profesionale și și-a terminat studiile liceale la seral, după care a picat iar de două ori examenele de admitere la Academia de Studii Economice București, ajuns ca tot prostu’ prim-ministru, printr-un concurs de interese externe și de împrejurări cotroceniste, a clocit o lege a plafonării, total ineficientă și proastă, de care nu se poate bucura nimeni. Nici consumatorul casnic și nici firmele românești, intrând în faliment și consumatorii casnici și respectivele firme!
Astfel, reducerile – prin pretinsele plafonări – promise de Guvernul Cîțu, căci despre defunctul Guvern Cîțu este vorba, s-au transformat în facturi duble la gazul metan și crescute cu peste 500% la consumul de curent electric.
În anul 2021, cît a cârmuit și administrat prost țara – fie ca prim-ministru, fie ca prim-ministru interimar – „genialul” analfabet funcțional Florin Cîțu – au rămas fără un loc de muncă vreo 400.000 de cetățeni români.
Marile companii AZOMUREȘ, care prin închidere va lăsa agricultura românească fără 50% din îngrășămintele chimice de care are nevoie, și ALRO Slatina – mare consumatoare de curent electric – și-au anunțat suspendarea activității în 2022!
Sute de mii de români se află, astfel, pe lista de concedieri și de șomaj tehnic (ultima fiind expirată la sfârșitul anului 2021!). Cei care vor ajunge în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază ori 75% din salariul mediu brut. Seria protestelor în marile orașe ale României continuă. Ieri, se pregătea un mare protest la aeroporturile țării.
Din păcate, după ce în 2021 și-au pierdut locurile de muncă 400.000 de români, și în 2022 alți 3-400.000 vor avea aceeași soartă.
Continuă în Europa protestele masive față de restricțiile impuse nevaccinaților. Și în Germania restricțiile au fost înăsprite.
FIRMA PFEIZER ȘOCHEAZĂ! În vreme ce nedemocraticii Florin Cîțu, cel care a cumpărat prin Uniunea Europeană – noul URSS al zilelor noastre! – 120.000 000 de doze de vaccin Pfeizer, secondat de așazisul Dr. Raed Arafat, specialist în Terapie Intensivă, un judecător din Stale Unite ale Americii a anunțat că Pfizeir a secretizat pentru 76 de ani – caz unic în istoria vaccionurilor și a medicamentelor – documentele privind compoziția vaccinurilor și a vânzării acestuia.
După cum știm, nici documentele secrete ale CIA nu depășesc 40 de ani!
Oare ce-o ascunde documentele Pfizer secretizate? Astea numai democrație și transparență nu sunt.
ION PREDOȘANU

P.S. NOLE DJOKOVICI ÎNVINGE, ÎN JUSTIȚIE, GUVERNUL AUSTRALIEI! În schimb, justiția din Australia i-a dat dreptate celebrului tenisman sârb Novak Djokovici, numărul unu mondial, în disputa cu Guvernul Australiei, care-l încarcerase! Iată că Justiția unui stat democratic este mai tare și dreaptă, nu ca aceea a unui stat eșuat (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here