Ca la noi, la nimeni – Excluderi din PSD și contestații în instanță!

231

Am întârziat mult începerea așternerii acestor gânduri ce apar într-o zi de marți. Știut fiind că marțea sunt cele trei ceasuri rele, mă voi feri să fac aprecieri nefondate mai ales despre lucruri și situații pe care nu le cunosc.
Să mă refer la sfârșitul titlului. Spre a trage de timp, neisprăvitul de Procuror General Augustin Lazăr – cel amestecat într-un fel sau altul în obținerea celor 9 (nouă!) neînceperi de urmărire penală în dosare ale fostului Primar al municipiului Sibiu și Președinte al Formului Democrat al Germanilor din România (FDGR) – cetățeanul cu apucături de dictator – Klaus Werner Iohannis. Augustin Lazăr are de gând să prelungească starea lui de acum, una confortabilă – așa cum ne-a declarat și Preș. Iohannis că se simte confortabil în situația de acum -, cerând unilateral la CSM un alt termen pentru audierea sa și a ministrului Justiției, Tudorel Toader. Tot Augustin Lazăr a mai atacat în contencios administrativ – la Tribunalul din Alba Iulia, unde judecătoare este Elisabeta Lazăr, buna sa soție – numai și numai pentru a bloca acțiunea de revocare declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader!
*
Trec peste o descoperire a celor din redacția Cotidianul, cum că o interpelare a Senatorului Ioan Ghișe din 26 iunie 2013 adresată prim-ministrului Victor Ponta, cu privire la preluarea ilegală a moștenirii Grupului Etnic German – scos înafara legii prin Decret regal în 1944 ca fiind organizație fascistă, așa cum a catalogat-o Tratatul de pace de la Paris, ca moștenire de către Forumul Democratic al Germanilor din România, condus de Primarul municipiului Sibiului. Cel care semna documente pentru amândouă instituțiile: una fiind Primăria, cealaltă o făcătură cu obârșii fasciste!
*
Mult timp mi-a luat luni să aștept deciziile Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat. Nu mă bucură că guralivul și spurcatul la gură Adrian Țuțuianu a fost exclus din PSD. Totuși, prea s-a ținut de prostii cu discreditarea conducerii social-democraților și a miniștrilor săi. După ce l-a săpat pe fostul deputat PSD Ion Stan, președinte al Organizației PSD Dâmbovița, luându-i locul la Târgoviște, dar și la conducerea Comisiei parlamentare de control a SRI, nu s-a lăsat până nu l-a băgat în mormânt.
El figurează, de-acum ca un fost prieten al lui Liviu Dragnea. Și nu-i singurul ex-prieten de care Liviu Dragnea ar trebui să se ferească! Despre Marian Neacși nu știu nimic. El se miră că este apreciat acum ca un trădător! Cam târziu își dă seama, semn că un-i prea dotat la cap. De la CExN al PSD au lipsit Viorica Dăncilă, primul ministru al României, aflată într-o vizită în Orientul Mijlociu. Dar și Primarul infatuat și General al Bucureștilor. Gabriela Firea se afla la Madrid, dar n-a uitat să mai atace PSD și îndeosebi pe Liviu Dragnea de acolo. Ce să-i faci dacă atâta o duce capul pe moldoveanca din Panciu!
ION PREDOȘANU
P.S. Un gest extraordinar al Universității de Vest din Timișoara. Marți, au desemnat-o pe Simona Halep drept Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Felicitări! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here