Ca la noi, la nimeni – Ex-Primarul și ex –Președintele, foști și viitori „penali”!

356

Într-un acces de furie ce-l caracterizează, mai ales atunci când simte că funia se apropie de par, actualul și vremelnicul Preș. Klaus Werner Iohannis, cinic ca de obicei, s-a repezit, marți, să atace pe doi dintre inamicii săi. Primul este adversarul politic Liviu Dragnea, liderul PSD, pe care se străduiește – cu sistemul ce-l coordonează – să-l bage la pușcărie, precum a procedat și a reușit după 9 (nouă!) ani de cercetări fără a obține vreo probă – predecesorul și Tatăl lui, Traian Băsescu, pe Adrian Năstase!
S-a întâmplat ca niște neica nimeni de la SRI să strângă documente de doi bani despre Tel Drum și legate de familia lui Liviu Dragnea și au aranjat ca un badea Gheorghe țăran din Teleorman să predea valiza în care fuseseră burdușite pretinsele probe, nu la „miliție” ori la vreun Parchet, fie el și DNA, ci exact la Rise Project – sucursala unor servicii secrete nu neapărat din România! – a căror adresă n-o știe mai nimeni. Cu excepția celor de la SRI! Fraierii de la Rise Project mai cususeră cu ață albă o anchetă despre averile și afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia. Așa cum s-au făcut de râs atunci, cei de la Rise Project s-au umplut de rușine și de astă dată.
Și, după un Comitet Executiv Național al PSD, un presupus redactor al imundei publicații i-a adresat o serie de întrebări liderului social-democrat Liviu Dragnea. Așa cum scriseseră și-ntr-un pretins articol, nici întrebările fără rost nu conțineau nimic compromițător!
În glumă, ziua următoare, Liviu Dragnea s-a dus la Parlament cu două valize – una cu documentele unor anchete de care nu se ocupă DNA și Parchetul General al căror obiect este „penalul” ex –primar al municipiului Sibiu și actual Preș. al României, Klaus Werner Iohannis. Om cu imunitate deocamdată, dar care poate pierde imunitatea odată cu ratarea celui de-al doilea mandat de Preș. al României! Liviu Dragnea cel vestit pentru hărțuiala la care este supus de Statul Subteran condus de Klaus Werner Iohannis a mai avut și un umor pe care scrâșnitul de Sas nu-l înghite și, evident, nu-l înțelege, cu ambele valize. Venite în replică la valiza cu presupuse documente ale Tel Drum și ale familiei sale. Ei bine, deși problemele cu Dosarele – cele 9 (nouă!) -penale albite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Preș. Klaus Werner Iohannis nu știe bine limba română, umor nu are, dar l-a învățat soața sa limba engleză și ne zice în limba lui Shakespeare că tot conținutul valizelor cu care Liviu Dragnea a mers la Parlamentul României sunt știri false. Măi, să vezi!
Și cetățeanul sas ce pretinde că este de etnie germană – Klaus Werner Iohannis – s-a luat și de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe care nu-l înghite. L-a obligat să scape de Laura Codruța Kovesi și sunt toate șansele ca într-o democrație să fie revocat și Procurorul General plagiator și albitor de dosare „penale” Augustin Lazăr!
ION PREDOȘANU

P.S. Marți, trei ceasuri rele, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca Laura Codruța Kovesi să nu-și mai continue activitatea la Parchetul General întrucât pregătirea ei este cel mult de procuror la un parchet de pe lângă un Tribunal! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here