Ca la noi, la nimeni – Eșecul micii mineriade PNL-iste!

24

Circul de miercuri din Camera Deputaților este cunoscut celor care au avut vremea să se uite la emisiuni de televiziune. Mai pe scurt, la propunerea Ralucăi Turcan, această Elena Udrea vopsită blond și ajustată de multe operații estetice!!!) a regimului Klaus Werner Iohannis, președinte al Organizației PNL Sibiu, s-a încercat revocarea din funcție a Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache.
Se știe că socotelile de acasă nu se potrivesc niciodată cu cele din târg. O mai bună înțelegere a circului produs de Raluca Turcan&Asociații din USR și PMP vom avea dacă o ascultăm pe Lia Olguța Vasilescu.
Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD, a dezvăluit ce s-a întâmplat la scandalul din Camera Deputaților, miercuri, 5 decembrie, „(…)ceea ce este fără precedent. Dacă în timpul ședinței se vrea suplimentarea ordinii de zi, conform Regulamentului Camerei Deputaților, Art. 26, trebuie să fie de acord toți liderii de grupuri parlamentare. Deci a fost o încercare de forță de a-l da jos pe domnul Liviu Dragnea. Știm că urmează un an electoral, știm că tot acest stat paralel nu face decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electoral.
Ceea ce mi se pare mai îngrijorător decât orice sunt cele două subiecte. Unul îl cunoașteți deja. S-a cerut revocarea a doi vicepreședinți ai Camerei Deputaților din partea PSD-ului. Ne întrebăm de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea. E vorba de doamna Carmen Mihălcescu. Am văzut astăzi(miercuri, n.m. I.P.) faptul că la ora 9,30 din plen a fost chemată la DNA. Domnului președinte de ședință, adică domnului Florin Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun pentru că și-a făcut treaba și să-l dea la telefon pe președintele Iohannis. Asta s-a întâmplat în această ședință. Domnul Iordache a refuzat să vorbească la telefon”, a declarat Olguța Vasilescu.
Coaliția PSD-ALDE a fost încolțită de partidele de opoziție. PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar opoziția forțează schimbarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a vicepreședintelui Florin Iordache.
Numai că Regulamentul nu permite introducerea unui nou proiect sau punct pe ordinea de zi decât în condițiile stipulate de Art. 26. În care se spune limpede cine numește în funcție și cine poate revoca la Camera Deputaților: „doar la solicitarea grupului parlamentar din care provine persoana”.
Ion PREDOȘANU

P.S. În aceeași ordine de idei, europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat: „Nefiind în stare să depună o moțiune de cenzură, care ar fi fost un instrument constituțional de demiterea Guvernului, au încercat o mică mineriadă prin care să-l demită pe Liviu Dragnea.” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here