Ca la noi, la nimeni – Eroi și canalii, în așteptarea DEMOS!

256

În scandalul dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și Procurorul general, Augustin Lazăr, a intervenit, după 13 zile de adâncă cugetare și consultare a consilierilor săi Preș. Klaus Werner Iohannis. Ca și în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi, încă locatarul Palatului din Dealul Cotrocenilor s-a antepronunțat în favoarea binefăcătorului său Augustin Lazăr. De a cărui activitate a zis că este mulțumit. Doar la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia i s-au albit 17 dosare! La fel ca și atunci când s-a cerut revocarea abuzivei procuror șef al DNA, la acea vreme, – Laura Codruța Kovesi. A mai schimbat cuvintele, dar nu prea mult. Dacă atunci raportul de revocare pe care nu-l citise și pentru care a avut nevoie de 32 de zile i se părea halucinant, cel despre evaluarea (in)activității manageriale a Procurorului general Augustin Lazăr este doar aiuritoare. Se merge pe planul B, al tergiversărilor și nu va lua o decizie până nu se pronunță instanța de judecată. Culmea, Procurorul general a depus plângerea la Curtea de Apel Alba Iulia, deși legea nu-i dă voie să se adreseze decât la Curți de Apel apropiate domiciliului său, altele decât cea din județul unde locuiește.
*
S-a anunțat crearea unui nou partid de stânga în România – DEMOS -, cu un program economic clar și nu fără program, precum Noul PNL, Pro România sau încă neclocitul partid al perversului Dacian Julien Cioloș.
Reprezentantul noului partid de stânga, Mihai Vasile, a explicat celor de la DCNews intențiile mișcării politice din care face parte. Cu privire la averile, salariile foarte mari, profitul și dividendele afaceriștilor din România.
Mihai Vasile a explicat că măsurile economice dorite de DEMOS se încadrează în ceea ce reprezintă social-democrația și a confirmat că aceste lucruri se doreau și în comunism, însă nu s-au aplicat.
„Nu am prins perioada comunistă. În comunism se dorea să se facă însă practic nu s-au aplicat și nu s-a făcut nimic. Mișcările sindicale au fost înnăbușite în 1987 la Brașov. Multe state din Vest, precum Anglia, Franța, Germania, dar și SUA aplică măsuri pe care le cerem noi. Taxarea progresivă, o mișcare sindicală puternică, și un salariu minim decent sunt măsuri acceptate în aceste țări chiar dacă vine, la un moment dat, o guvernare de dreapta. Socialismul ar fi ceva mai radical decât ceea ce susținem noi”, a spus pentru DCNews politicianul Mihai Vasile.
Cei cu salarii mici plătesc serviciile publice ale celor cu lefuri mari. Mihai Vasile a precizat că dacă câștigi mai mult trebuie să dai proporțional mai mult către stat. „Noi avem niște servicii publice pe care trebuie să le asigurăm pe principiul solidarității, pentru că avem cu toții nevoie de aceste servicii. Adică eu dacă mă bucur de mai mult reușesc să produc mai mult trebuie să pot să dau mai mult. Acum colectarea pe care o facem din salariile minime susține bugetul într-o proporție mai mare decât colectarea făcută de la cei cu salariile mai mari. Într-un sistem echitabil, dacă diferențele nu ar fi atât de mari, am putea avea un sistem echitabil de distribuție a poverii pe care fiecare clasă social o are. Și nu am mai avea discrepanțe așa de mari între clasele sociale. Acum, cei cu salarii astronomice beneficiază de servicii publice (șosele, spitale, educație) din taxele pe care le plătesc ceilalți”, a mai spus Mihai Vasile.
Exploatarea celor mulți, în beneficiul bogaților. „Impozitarea progresivă ar trebui să se aplice nu doar pe salarii, ci pe capital, în general. Taxa pe avere este foarte scăzută la noi, și taxarea profitului și a dividendelor este foarte scăzută în România. Noi avem printre cele mai mici taxe din Europa. Acum mergem după banii celor care muncesc mult. Vorbim despre un model economic bazat pe exloatarea celor mulți, pentru a avea o creștere economică de care să se bucure doar bogații”, a adăugat domnul Mihai Vasile.
Ion PREDOȘANU

P.S. Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și cinci abțineri, proiectul de Lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș- Autostrada Unirii. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here