Ca la noi, la nimeni – „Elitele” dreptei, șomeri de lux!!!

349

Înghesuiala mare de pe listele partidelor de dreapta pentru europarlamentare se justifică prin faptul că sunt mulți șomeri de lux în această zonă, decuplați mai demultișor de la banul public. Orice s-ar zice, nu este exclus ca numiții Dacian Julien Cioloș, Orban Ludovic și Crin Antonescu să aibă niște secrete rușinoase.
Ne-a ajutat, luminându-ne, un om al sistemului, fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, ce a lansat o seamă de critici la adresa lui Cioloș și a liderilor pretinși liberali, numindu-i pe aceștia „șomeri de lux în politică”.
Este vorba despre „șomerii de lux” din politica românească. Mai au și alte țări „fazanii” ei. Așa e, de pildă, germanul Martin Schultz, despre care se spune că nu are nici bacalaureatul, după știința mea, dar a avut o funcție importantă pe la Bruxelles, iar acum conduce social-democrația din Germania.
Zice Laurențiu Duță că: „În mod evident, într-o societate normală la cap politicienii sunt aceia care trebuie să fie un exemplu pentru toți oamenii de bun-simț! Și când spun asta mă refer la faptul că ei ar trebui să fie niște oameni bine ancorați în realitatea cotidiană, să aibă o moralitate cât mai puțin contestabilă și, mai ales, trebuie să fi trecut prin niște școli care i-au propulsat în joburi, de preferat în mediul privat!”
Pentru că numai așa pot demonstra că sunt capabili să facă ceva prin propriile puteri și mai ales pot clama faptul că nu sunt dependenți de veniturile realizate din politică! Dacă ne uităm pe maidanul pseudoțigănesc numit politica din România, care se proclamă lideri politici nu îndeplinesc nici măcar parțial cerințele de mai sus!”
Despre Dacian Julien Cioloș, Laurențiu Duță ne mai amintește că are o inteligență mediocră, fiind absolvent de liceu agronomic, deși a fost cocoțat pe cele mai înalte funcții de stat aparent de nicăieri. A contat faptul că este din comuna spălățeană Bădăcini, care l-a mai dat și pe agentul MI6 Iuliu Maniu, și că este nepotul generalului supranumit „Vulpea argintie”, fostul șef a doi și-un sfert, Virgil Ardeleanu.
Mai sunt cotați ca „șomeri de lux ai politicii românești” numiții Orban Ludovic, nepus pe vreo listă de partid din anul de dizgrație 2016, când avea dosar la DNA, Vasile Blaga ex-lider PDL și coopreședinte al Noului PNL, vândut de Crin Antonescu Partidului Popular European spre a obține funcția de vicepreședinte al Parlamentului european pentru soața sa, Adina Vălean. Toți cei patru se vor candidați la algerile europarlamentare din anul 2019. Ca să scape de „șomajul de lux”. Nu de dragul României! De care nici nu cred că le pasă.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here