Ca la noi, la nimeni – Efectul pervers al injustiției!

306

Principala preocupare a binomului SRI-DNA a rămas, și după aparenta retragere de la butoane a Generalului SRI Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi tot înlăturarea din viața politică a civililor Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.
Versat și hârșit în multele procese, Liviu Dragnea a câștigat un proces de etapă la Curtea de Apel București contra Înaltei Curți de Casație și Justiție și a alcătuirii ilegale de către aceasta a completelor de judecată de cinci judecători. Marți, femeia care seamănă cu un Colonel SS – doamna Cristina Tarcea, membră marcantă a Statului Subteran, prescurtat tot SS!) a fost contestată și de judecători. În rest, la câtă nesimțire are nu știm cum de-o mai rabdă Cel de Sus.
Cum și președintele celuilalt partid al coaliției de guvernare – ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este și el posibila victimă a unui dosar cu 73 de volume, marți i-a venit rândul să fie audiat de Comisia Juridică a Senatului.
Iată un fragment important din declarația Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu:
„Primul lucru pe care doresc să îl subliniez este că acest așa-zis demers al procurorilor (din Republica Procurorilor, pe care-o conduce Klaus Werner Iohannis, n.m. I.P.), materializat într-un referat transmis Parlamentului pentru presupuse fapte de corupție are un scop bine definit.
Și anume să mă intimideze pe mine și pe cei care doresc să mă urmeze în această luptă pe care am declanșat-o în urmă cu patru ani pentru a semnala excesele și gravele abuzuri care s-au petrecut în justiția din România. De asemenea, acest demers de a amplifica confuzia care domnește astăzi, în străinătate, între cetățenii care cu greu mai pot să distingă ceea ce este bine de ceea ce este rău. Sigur că acest demers are un efect pervers fără îndoială pentru că el instalează neîncrederea în instituții, dă impresia oamenilor că Parlamentul este ocupat de oameni care sunt toți corupți, că Guvernul este incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât spre beneficiul propriu. Și sigur că și concluzia care vine în mod natural, firesc este următoarea: Nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de o sută de procurori vânjoși împreună cu 200 de ofițeri cu ochi albaștri care ascultă pe toată lumea și decid ei cine e bine să conducă România și cine nu, în pofida voturilor date de cetățeni?”
Este atâta înțelepciune în spusele Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, încât am subliniat intenționat ultima frază.
Domnia sa fiind unul dintre cei care-au fost ascultați de către SRI vreme de 7 (șapte!) ani neîntrerupți.
Ion PREDOȘANU

P.S. În timp ce Liviu Dragnea s-ar putea să scape de orice urmărire nedreaptă în dosarele Belina și Tel Drum, dacă au fost folosite interceptări ale SRI în baza protocoalelor secrete dintre SRI și DNA, altora le merge prost.
Omul sistemului Statul Subteran – Procurorul General Augustin Lazăr a aflat tot marți că Curtea de Apel Alba Iulia(renumită ca ALBALUX pentru dosarele lui Iohannis!) i-a respins sau mai exact refuzat să judece contestația depusă (pentru a trage de timp) de vicleanul Augustin Lazăr la decizia de revocare din funcție de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Magistrații albaiulieni și-au declinat competența trimițând sesizarea la Curtea de Apel București! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here