Ca la noi, la nimeni – Educație, nu #rezist!

96

Peste tot în țară, luni, 10 septembrie, au început școlile. Chiar dacă nu sub cele mai bune auspicii. Ba multe nu au aviz de funcționare, ba manualele vor veni cu întârziere.
ÎNDEMNURI LA LECȚIA ÎNAINTAȘILOR. O parte dintre manuale aveau greșeli grave și trebuie retipărite. Ideea cu o singură editură, Editura Didactică și Pedagogică nu-i rea. Doar că de aproape 30 de ani a fost dezavantajată în lupta cu editurile private și, de cele mai multe ori, de păcătoasele manuale alternative. Din cel de istorie, la un moment dat, elevii nu puteau afla cine-a fost Mihai Viteazul Întregitorul, în schimb Andreea Esca era prezentată cu lux de amănunte!
Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a participat la deschiderea noului an de învățământ la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. A avut un discurs scurt, citit corect în limba română și în care făcea elogiul înaintașilor care-au înființat Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” în limba română, la mai puțin de un an de la Marea Unire, din 1 Decembrie 1918.
DECLINUL #REZIST. Site-ul DCNews a realizat un sondaj cu privire la mișcarea #rezist. Potrivit rezultatului sondajului, cei mai mulți dintre cei care au votat consideră că protestatarii s-au plictisit de această mișcare #rezist.
Aproape zece mii de voturi au fost înregistrate pentru prima întrebare și răspunsul a fost: „Da, s-a plictisit”, în procent de 66,54% au votat astfel, cum că aceia care ieșeau în stradă s-au plictisit de #rezist, adică 9.836 de oameni. 33,46%, respectiv 4.946 de oameni sunt de părere că protestatarii #rezist vor ieși în stradă mai mulți atunci când va fi cazul.
ȘI PROSTIA UCIDE! După cumplitul incendiu de la Colectiv, în urma căruia au fost proteste „spontane” în București, cu bannere și sloganuri antiguvernamentale deja pregătite, am auzit din gura președintelui României, Klaus Werner Iohannis, cum că „Corupția ucide!” Au existat și suspiciuni că acel incendiu ar fi fost premeditat. Cert este că până acum nu există niciun vinovat și de respectivul dosar privitor la oamenii morți în incendiu sau alții schilodiți pe viață.
Președintele Iohannis a rămas celebru cu inexplicabila lui zicere „Trebuiau să moară oameni” ori cu „Corupția ucide”. Nu știu cum se face, dar fostul primar al Sectorului 5 al Bucureștilor și președinte al Organizației PSD București, Mariean Vanghelie, a scos o altă perlă: „Prostia ucide”. Cel puțin Mariean Vanghelie, ieșit de mult timp din politică, nu poate fi suspectat de vreun atac la partide. „Prostia ucide” e valabilă pentru totate partidele și pentru toți oamenii politici. De la vârf, de la Putere sau din Opoziție!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here