Ca la noi, la nimeni – D(r)ulă-ul, la Transporturi!

493
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când lupul solicită un nou mandat de patru ani la stână, indecizia oilor pare justificată.” – Valeriu Butulescu, Din Noroi aurifer

Oricât ar vrea actualul Preș. Klaus Werner Iohannis să se țină departe de evenimentele nefaste și de-a dreptul catastrofale ale acestei perioade cu caniculă și puhoaie ce fac ravagii în multe județe ale țării, El presidente este clar principalul vinovat pentru ajungerea la guvernare a GuWernerului Meu, format din coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, prin tăceri și inactivitate crasă, nimeni și nimic nu-l poate absolvi de principala vină. Au fost și mai sunt inundații, ba chiar și incendii în România. Așa cum nici Germania și nici Turcia nu fac excepție. Numai că, atât în Germania, țară cu democrație consolidată, cât și în Turcia, cu un regim aproape dictatorial în persoana președintelui Regep Erdogan, al cărui oaspete am fost în 1994, în parcul din capitala regiunii Van, președinții german și turc au mers la fața locului spre a constata calamitățile și a vedea ce-i de făcut pentru ajutorarea sinistraților. Chit că președintele Germaniei are puteri scăzute, rolul său pe scena politică fiind mai degrabă decorativ. Domnul președinte Iohannis stă ascuns, undeva pe la vreo umbră, și duminică s-a arătat la față complet îmbrăcat în alb și cu un zâmbet larg pe buze. Doar se afla la Festivalul închinat Sașilor din România. O festivitate creată artificial, știindu-se foarte bine că după 1990, sașii – o minoritate mică, așa cum o știm – au plecat în Germania. Ca și părinții președintelui Iohannis. Germania le-a dat case fiecărei familii de sași.
Un mecanic de locomotivă ce s-a dovedit, până la urmă, a fi fost beat și adormit în cabina locomotivei, a creat o ciocnire între marfarul ce ar fi trebuit condus de el și un marfar staționat în Gara Fetești, cu deraieri de vagoane din ambele marfare.
Ce vină aveau copiii – adolescenți nevinovați, de fapt – ce se întorceau dintr-o excursie pe Litoral și n-au mai putut trece spre București Nord, gara de destinație pentru mulți dintre ei. Și, în loc de patru ore, s-au mai adăugat alte 9 (nouă!) ore de întârzieri. Ca mai apoi, plecați – cei mai mulți dintre aceștia – spre Drobeta Turnu Severin ca să ajungă la Timișoara, au rămas într-o localitate din Munții Mehedinților, întrucât li s-a defectat locomotiva. Li s-a trimis o altă locomotivă să-i tracteze, dar aceasta nu avea frâne. Apoi altă locomotivă ce s-a defectat și ea. Abia a treia locomotivă i-a dus, flămânzi și însetați, până la Drobeta Turnu Severin și Timișoara.
Să nu aveți impresia că directorul general al CFR Călători, un oarecare USR-ist, ca și ministrul Transporturilor – Cătălin Drulă le-au dat copiilor adolescenți vreo mână de ajutor. Nici măcar o sticlă de apă de băut sau vreun sandviș.
Insensibilii de la Transporturi trebuiau să-și dea demisia, ori să fie demiși. Nu s-a întâmplat nimic din toate astea, întrucât nici marioneta de prim-ministru, Florin Cîțu, nu are vreo putere. Fără USR-PLUS, GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu ar sări în aer!
Superb, dar trist, publicistul Cornel Nistorescu le-a dedicat acestor impostori un editorial, duminică, pe site-ul www.cotidianul.ro, intitulat „România, drulă de tot.”
În care scria, printre altele: „Țara a ajuns sub controlul celei mai agresive găști de impostori, niște nepricepuți închipuiți, agresivi și dominați de frica străinilor guvernează ca într-o partidă de bambilici. Nu respect, nu compasiune, nu intoleranță, nu proiecte de guvernare.”
Cât privește calea ferată, ea se află cam în aceeași situație cu TAROM-ul, și la fel ca irigațiile, agricultura, industria și, am mai adăuga noi, ca și Sănătatea și Educația. În țara unde-ar exista un fantomatic program România educată. Halal politichie cu cârmaci bolnavi de Ciuma galbenă!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here