Ca la noi, la nimeni – Dreptatea şi Adevărul, înlocuite cu (Anti)Corupţie!

160

Se apropie împlinirea a zece ani de împilare a poporului român, mult prea credul la alegerile prezidenţiale din decembrie 2004. Atunci când mulţi l-au crezut pe acela care-a promis că va eradica flagelul numit Corupţie. Unul care există peste tot în lume, dar la noi, în timpul Regimului Băsescu, a ajuns la perfecţiune. Cu deosebire după 2009. În al doilea mandat.
Alexandru Vlahuţă – autorul celebrei „România pitorească” -, mare iubitor al Gorjului şi cu dese vizite la Mănăstirea Tismana, prilej cu care făcea popasuri la prietenul său Ionel Buligan din Brădiceni, azi sat al comunei Peştişani, a scris şi fabule. Într-una din  ele glăsuieşte: „Minciuna stă cu Regele la masă,/ dar asta-i cam de multişor poveste.” Nu facem greşela să-l considerăm pe Traian Băsescu drept un Rege, trăsăturile sale de caracter şi lipsa de educaţie îi sunt total opuse. Totuşi, se lăfăie la Palatul Controceni pe un Tron regesc. Pe care l-a luat cu el în Parlamentul României ca să se laude. Că, vezi Doamne, cine-i el!
Dacă în anul 2004, campania sa prezidenţială a fost spnsorizată de Regele Tutunului – Florin Anghelescu, pe a cărui soaţă a făcut-o consilierul prezidenţial Stana Anghelescu, unul certat cu legile ţării şi campion al evaziunilor fiscale. Şi Anghelescu, dar şi omul de afaceri Mihail Erbaşu, la care Traian Băsescu avea mari datorii de pe vremea când era primar General al bucureştilor, au sfârşit prin a SE SINUCIDE. Sau, cum se spunea pe vremurile de demult ale Tătucului Stalin, „să fie sinucişi!”
Cu toate că printre preocupările lui Traian Băsescu n-au figurat istoria şi, în genere, citirea cărţilor, l-a jignit pe Regele Mihai, făcându-l „Slugă la ruşi”. După cum se vede, i-au plăcut alţi pretinşi regi. Regele Tutunului, Regele Asfaltului şi Regele Cioabă. Prin care l-a cunoscut pe Sandu Anghel, alias Bercea Mondial. De care s-a apropiat naşul Mircea Băsescu atât de mult încât acum e la pârnaie.
Dar cetăţeanului universal şi fără patrie – Traian Băsescu – nici că-i pasă. Prosperă pe zi ce trece şi lupta lui împotriva corupţiei se rezumă la ceea ce face DNA-ul. Cel condus de Laura Codruţa Kovesi, un DNA ce înhaţă – inclusiv cu mascaţi – numai pe cine are ordin. Că tot la DNA şi la Parchetul General zac o droaie de dosare penale trimise de Guvernul Ponta, în urma neregulilor constatate de Corpul de Control al primului ministru.
Dar asta, după cum zicea Alexandru Vlahuţă, „-i cam de multişor poveste!” Culmea tupeului, acest Traian Băsescu împreună cu Elena Udrea, un fel de Elena Lupescu în varianta actuală a Dictatorului de azi al României, au aniversat ieri, la Palatul Parlamentului, doi ani de la suspendarea preşedintelui. Iar ginerele său, Radu Pricop, mai este implicat într-o altă retrocedare ilegală de alte milioane de euro, pentru terenul unde-i construit Spitalul Fundeni.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here