Ca la noi, la nimeni – Dreptatea, cu jumătăţi de măsură

155

Şi în cazul accidentului din Munţii Apuseni, toată lumea cu credinţă în Dumnezeu şi în dreptate se aştepta la nişte măsuri radicale. Oameni altruişti şi foarte buni profesionişti n-au pregetat să meargă la drum – pe calea aerului – cu un avion cu 44  de ani de la fabricaţie pentru a reuşi să salveze viaţa unui semen al lor. Vremea proastă, avionul tras multă vrteme pe dreapta, într-un hangar, nu i-a speriat. Pilotul Adrian Iovan – un profesionist veritabil – a fost obligat să meargă pe ultimul drum aerian şi pentru că Guvernul Boc vorbea de pensii nesimţite, inclusiv la aviatori, şi nu-i ajungeau banii să trăiască decent. Fetiţa Aura Ion, de numai 23 de ani, dorea să-nveţe meserie pentru a-şi putea ajuta semenii. Spera să fure meserie de la nişte mari specialişti în prelevarea de organe şi să facă şi ea, cândva, transplanturi de ficat. Provenea dintr-o familie teleormăneană cu patru copii şi a ales să urmeze o facultate la un Institut medical universitar militar, întrucât ai ei n-aveau bani s-o ţină într-o facultate de medicină civilă.
A demite nişte impostori de la ROMATSA, pe secretarul de stat de la Interne, politrucul Cătălin Chiper şi pe directorul general de la ISU e ca o frecţie la un picior de mort. Inclusiv Crin Antonescu recunoaşte că actiuvitatea şi mai ales declaraţiile despre evenimentul tragic din Munţii Apuseni ale ministrului de Interne, Radu Stroe, sunt catastrofale. Şi atunci de ce nu l-ai demis? La fel ca şi în situaţia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, vinovată că doar în curtea ei sunt ROMATSA şi Aviaţia Civilă, cele complet anacronice.
Ca şi în Gorj, unde Salvamontul este la înălţime, şi prin judeţele Cluj, Alba şi Bihor salvamontiştii şi-ar fi făcut datoria. Numai că ei nu sunt pe listele Serviciului 112, aparţinând păcătosului de STS, spre a primi informaţiile necesare. Care informaţii privind localizarea tragicului accident au fost, oricum, tardive şi proaste.
Nu-i singura situaţie în ţara noastră când se moare cu zile, iar dreptatea nu există. De niciun fel. Guralivul preşedinte Traian Băsescu, botezat „ciocănitoarea de la ora 18,30, altădată, preocupat de afaceri personale prin Israel, n-a scos o vorbuliţă nici după ce-a venit în România, la Palatul Cotroceni. Acolo unde ocupă ilegal Biroul preşedintelui României.
Sigur, moartea cu zile a doi oameni este, peste tot în lume, caz penal. Dar la noi, unde Justiţia este oarbă, se va face oare dreptate vreodată în acest cumplit caz? Daţi-mi voie să am dubii. Mai ales că un pretins procuror – în loc să-şi vadă de treabă – îl întreba pe un doctor din echipaj, neplătit cu niciun bănuţ ca şi ceilalţi, dacă transportul nu se ocupa cu trafic de organe umane. Şi iată că, în loc de dreptate, activitatea procurorilor este una complet ilegală.
Nicolae Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here