Ca la noi, la nimeni – Dorul de Sibiu, dorul de lux!

238

Nu m-am numărat printre păcăliţii aceia care l-au crezut pe actualul preşedinte Klaus Werner Iohannis, în campania alegerilor prezidenţiale din 2014. Vorbele de genul „altfel de politică”, „România lucrului bine făcut” sau „ar fi bine ca ţara să fie în mâinile unui singur partid?” au dat bine. Cu toate că au fost, sunt şi vor fi complet mincinoase.
Cam toate vârfurile de putere ale României se află în concediu. Agerpres transmite că preşedintele Klaus Iohannis şi-a luaz concediu două săptămâni. Asta după ce mai avusese câteva vacanţe, prima înainte de fi înscăunat pe Tronul de la Palatul Cotroceni, pe undeva prin Statele Unite ale Americii, parcă la Palm Beach, apoi a mai fost şi prin nişte insule ale Portugaliei, la Madeira. Ambele mici vacanţe le-a petrecut cu prima Doamnă.
Nişte socotitori atenţi i-au mai numărat şi vizitele prin Europa, vreo 19 la număr, în multe dintre ele fiind însoţit şi de prima Doamnă, Carmen Iohannis.
Revenind la laconica ştire Agerpres, preşedintele Iohannis a ales pentru cele două săptămâni de concediu Vila lui Ceauşescu, de la Neptun, şi Sibiul. Cât despre Vila Lac 3, din Snagov, aceasta, deşi l-a găzduit vreo zece ani şi ceva pe Traian Băsescu, nu corespunde gusturilor domniei sale. Şi urmează un proces de modernizare. Evident, costisitor. Că luxul nu se obţine fără bani. De la Buget. Abia după ce se vor termina lucrările de modernizare a Vilei Lac 3 de la Snagov, prima Doamnă Carmen Iohannis a promis că se va muta cu soţul ei. Mai aproape de Bucureşti.
Unul dintre jurnaliştii ce a fost şi senator, Sorin Roşca Stănescu, îl elogiază pe preşedintele Klaus Iohannis pentru „lovitura de maestru” ce-o va face cu inventarea unui organism supra-guvernamental, ce va fi condus, chiar dacă nu-i constituţional, de Guvernatorul Mugur Isărescu. Şi mai adaugă că s-a creat deja binomul Klaus Iohannis-Mugur Isărescu. În care al doilea va fi unealta primului în războaiele acestuia cu Guvernul.
Nu voi mai cita din Der Spegel, care are un titlu incitant: „Cum poate eşua Klaus Iohannis”. Poate altădată. Deocamdată, Ludovic Orban – liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor – produce o răsturnare de situaţie în cazul celui mai controversat subiect politic al anului, care cu siguranţă l-a luat pe Klaus Iohannis prin surprindere. Vorbind, cu argumente, despre Codul Fiscal, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL, susţine: „Cred că trebuie făcut acest lucru. Eu nu cred că trebuie să pedepseşti economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere(…)”
Şi are dreptate, Codul fiscal este al României, ca şi guvernele. Sintagma „Guvernul meu” este numai în capul lui Iohannis. Primul turist al ţării, nu şi primul economist al României!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here