Ca la noi, la nimeni – Dolarul crește, traiul nostru scade!

559
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică.” – La Rochefoucauld

Ministrul Finanțelor publice, social-democratul Adrian Câciu remarca luni că: „FMI a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%”. Și totuși, n-ar fi rău să ne menținem această creștere economică la care, din cauza secetei prelungite și a fenomenelor extreme agricultura a contribuit cu mult mai puțin decât în alți ani.
De neînțeles rămâne faptul că, deși populația României consideră că țara noastră merge într-o direcție greșită, partidele din coaliția guvernamentală, deci cele care se află la putere se bucură de cea mai mare intenție de vot, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică, după cum anunță un sondaj CURS.
RĂZBOIUL DIN UCRAINA NU-I SINGURUL VINOVAT! Crizele multiple sunt puse pe seama războiului din Ucraina, ceea ce nu este întrutotul real, iar temerea principală e creșterea prețurilor, trimițând infrastructura, educația, corupția și chiar starea deplorabilă a sistemului sanitar la coada listei cu probleme ce trebuie rezolvate. Președinția a ajuns la cota de neîncredere de 84%, la mare luptă, în coada clasamentului, cu Parlamentul, Guvernul și celelalte partide din opoziție ori care nu au intrat în Parlament la alegerile trecute sau partidele nou apărute și care se înmulțesc precum ciupercile după ploaie.
Cel puțin așa zice un recent sondaj CURS, conform căruia, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare PSD ar înregistra 35% din voturi, PNL – 22%, AUR – 15%, USR – 8%, UDMR – 5%, iar celelalte partidulețe sub 4%.
Și totuși, o serie de situații și evenimente sunt influențate puțin de războiul din Ucraina: Criza energetică la nivel mondial doar cu 16%: Creșterea prețurilor la nivel mondial – 18%; Criza energetică din România – 21%; Creșterea prețurilor în România – 20%.
La întrebarea dacă vă așteptați să existe creșteri de prețuri în următoarele luni la… ?”, conduce Energia – cu 99%; Alimentele cu 96%; Întreținere – 89% și Carburanți – 62%.
PARTIDELE POLITICE, ÎN COADA COZII. Foarte afectați de creșterea prețurilor sunt 43% dintre repondenți destul de afectați – 41% și destul de puțin afectați numai 11% și doar 4% Foarte puțin/Deloc afectați.
La cota de încredere, în coada unui clasament se bat Guvernul – cu 83%, Președinția – cu 84%, la fel cât are Parlamentul, iar Partidele politice sunt coada cozii – cu 89%!
Principalele două probleme ale României,de care conducerea țării ar trebui să se ocupe de urgență sunt: 1. Prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei și 2. Economia, criza economică și financiară.
Că în România lucrurile merg într-o direcție greșită sunt de acord 79% dintre cei chestionați de echipa care a realizat sondajul CURS.
ION PREDOȘANU

P.S. TRAIUL SCADE, SĂRĂCIREA CREȘTE! Luna aceasta, dolarul a stabilit pentru a treia oară, luni, încă un maximum istoric la cotația sa în raport cu leul românesc. Dolarul a crescut la 5,11 lei, iar multe importuri, printre care și cele de benzină și motorină au prețuri în dolari, adicătelea, traiul nostru scade și sărăcirea populației crește! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here