Ca la noi, la nimeni / Doi preşedinţi într-unul singur!?

205

Cu toate eforturile preşedintelui ales, Klaus Iohannis, de a păstra distanţa – în văzul lumii – de acela care l-a ghidonat spre Cotroceni, din interes, o ruptură ombilicală de Traian Băsescu nu s-a produs. Şi încă nu vom avea parte de ea, preşedintele-jucător având grijă să-i lase moştenire acestuia Tronul regal de la Cotroceni, Justiţia şi serviciile secrete.
Lipsa de experienţă l-a împins pe Klaus Iohannis să-i ceară preşedintelui, pe care încă nu l-a înlocuit,
retragerea ambasadorilor din ţările unde-au fost deranjuri la alegerile pentru al doilea tur de scrutin. Numai că, acei ambasadori avertizaseră MAE şi SIE de necazurile ce urmau să apară. Pricină pentru care nu se impune retragerea Excelenţelor Sale.
E frumos că şi-a lansat o carte “Pas cu pas”, iar în aceeaşi zi a participat la sărbătorirea împlinirii celor 93 de ani ai Majestăţii Sale Regele Mihai, singurul conducător de stat aflat încă în viaţă dintre cei în funcţie la finele celui de-al doilea război mondial. Nu avem ştiinţă dacă Klaus Iohannis s-a dezis de jignirile aduse Regelui Mihai, gen “slugă la ruşi” şi “trădător”, de către Traian Băsescu. Vinovat, împreună cu apropiaţii săi din PDL de împiedicarea Regelui Mihai să participe la o şedinţă în plenul Parlamentului României, în 2011. Aş mai preciza că nu ajută la nimic să se creadă că domnul Iohannis mai preşedinte şi mai frumos decât e. Şi nici mai deştept decât pare. A scris o carte. Foarte bine. Fostul preşedinte Ion Iliescu a scris mai multe. Şi înainte de a fi preşedinte, dar mai ales după. Klaus Iohannis ar trebui, măcar la predarea ştafetei în 22 decembrie 2014, să i-o ofere spre lectură lui Traian Băsescu. S-o citească la pensie ori la puşcărie, unde s-ar putea să ajungă dacă preşedintele ales, Klaus Iohannis, îl lasă fără protecţie şi justiţia independent îşi va face datoria!
Cel care ne-a păcălit cu sintagma “un altfel de politică”! ar fi cazul să priceapă că altă politică cere alţi politicieni. Şi în Campania electorală, dar şi la sfârşitul acesteia Klaus Iohannis era înconjurat de aceiaşi oameni ai lui Traian Băsescu: Adriean Videanu, Adrian Thiess, Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Ioan Oltean şi alţii ca ei, prezenţi la sediul defunctei ACL, în vreme ce Johannis mişuna pe la televiziuni.
Omul acesta, Klaus Iohannis, chiar ne prosteşte. Se face că nu ştie cine au fost aceşti indivizi protejaţi în faţa DNA de Tătuca Traian Băsescu, şi mai ales cu ce afaceri dubioase s-au îndeletnicit. Ori adevărul e altul. Ştia prea bine cine-s ei şi cine-i Marian Petrache, dar văzându-se câştigător nu-i mai dă mâna să-i alunge. Nici pe ei şi nici pe Vasile Blaga, ex-şef de campanie electorală al lui Traian Băsescu.
Timp de a se descotorosi de ei ar mai avea. Altfel, cei 11,6 milioane de votanţi s-ar vedea amăgiţi a nu ştim câta oară. Iar cei numiţi mai sus îl vor compromite fără să clipească. De va face grava greşeală de a crede că lumea l-a ales pentru ideile sale măreţe, cam invizibile şi greu detectabile, şi că a rămas fascinat de dezbaterile sale cu primul ministru Victor Ponta – dintre care pe prima a pierdut-o catastrofal – se înşeală amarnic.
O “altfel de politică” nu se face cu aceeaşi gaşcă de sforari şi de profitori din PDL şi PNL, indiferent cum îi cheamă. Înconjurat de mai sus numiţii, dar şi de Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Daniel Buda sau Rareş Mănescu, Klau Iohannis va sfârşi lamentabil.
Ion Predoşanu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here