Ca la noi, la nimeni – DNA şi Iohannis, artizanii noii clase politice!

288

Anul acesta, prin cele două alegeri ce vor avea loc – pe 5 iunie cele locale, iar la toamnă pentru un Parlament mai curat – ar fi un bun prilej pentru a se reîmprospăta clasa politică. Doar că, iertată fie-ne îndrăzneala, mai vechea promisiune a preşedintelui Klaus Werner Iohannis de a face o „altfel de politică” rămâne o vorbă-n vânt, golită de conţinut. Mai ales că principalul actor politic e Partidul DNA, condus de aceeaşi Laura Codruţa Kovesi.
Nimeni nu are nimic contra acţiunilor DNA, necesare, numai că, atâta vreme cât alegerea dosarelor se face discreţionar, oamenii din echipa ex-ului Traian Băsescu ocupă pe mai departe funcţii de demnitate publică, fiind în fruntea multor instituţii de forţă. În vreme ce alţii, la fel de pătaţi sau chiar mult mai mânjiţi din vremurile când umblau la borcanul cu miere sunt ocoliţi de aceeaşi DNA!
Şi dacă există denunţuri, un Adriean Videanu, un Vasile Blaga sau mai ştiu eu care dintre foştii lideri PDL-işti sunt neatinşi ori nederanjaţi de Partidul DNA. Chiar dacă actualul PNL şi-a creat un cod de etică nu au făcut cu toţii pasul înapoi. La care e îndemnat Liviu Dragnea, vinovat că era secretar general al PSD la Referendumul din 29 iulie 2012, şi le cerea social-democraţilor ori simpatizanţilor acestora să iasă la vot.
În vreme ce preşedintele suspendat Traian Băsescu solicita ca lumea să nu meargă la urne. Aşa cum au procedat membrii şi simpatizanţii PDL şi chiar UDMR-ul, la îndemnul primului ministru ungar Viktor Orban. Au ieşit la vot vreo 8,5 milioane de alegători, dintre care 7,4 milioane au votat pentru demitere şi voturile acestora n-au fost luate în seamă!
Acestea sunt deja istorie. O istorie a totalei lipse de spirit democratic şi a injustiţiei de pe plaiurile mioritice. Printre marile păcate pentru care va plăti electoral cândva preşedintele Klaus Iohannis este şi lupta lui nu tocmai cuşeră pentru demolarea Guvernului Ponta. Declarase în mai multe rânduri că-şi doreşte „Guvernul meu”, iar acum se dezice de el. Are şi de ce. Şi tot din păcate, pretinsul Guvern Cioloş este tare! Fiind susţinut din interior de către preşedintele Klaus Werner Iohannis şi de PNL! Başca susţinerea internaţională.
Mă rog, la un moment dat începuseră să cadă miniştri tehnocraţi, prin demisie ori demitere. Nu au căzut chiar toţi care îşi dovediseră incompetenţa şi obrăznicia. Mai sunt şi alţii care-au dat cu oiştea-n gard, făcând declaraţii aberante de felul: „românii ar trebui să facă ceva pe 2 lei!”; „ce au făcut românii care şase luni nu au declarat venit? Din ce au trăit? Au vânat, au scormonit după rădăcini?”; „drepturile omului sunt un lux pe care România nu şi-l poate permite!”
Pedepsitul Liviu Dragnea pare un cal dus de dârlogi şi nu îndrăzneşte nici măcar să mai vorbească despre Moţiune de cenzură. Cât despre PNL-ul bicefal, acesta nu are nici un interes să procedeze altfel decât îi cere mai marele peste Palatul Cotroceni. Sănătatea e bulversată de boala bebeluşilor, ale cărei origini n-au fost încă depistate, de cazul dezinfectanţilor diluaţi. Transporturile, Agricultura şi Ministerul Fondurilor Europene neaccesate sunt alte domenii prost administrate. Guvernul Cioloş este tare. Adică, tare prost! Şi nimeni nu cere schimbarea lui. Şi atunci despre ce vorbim? De schimbarea clasei politice?
Hai să fim serioşi! Poate altădată, Sau nicicând!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here