Ca la noi, la nimeni – DNA întăreşte noul PNL!?

481

Nu mai este o noutate că în preajma campaniei electorale prezidenţiale din 2014 apăruse ca formă de “alint” denumirea de “Partidul DNA”. Cu referire la faptul că, de regulă, se arestau şi anchetau cei numiţi “baroni” locali PSD şi parlamentari tot social-democraţi. Trebşoare care continuă şi astăzi, la 100 de zile de la înscăunarea pe Tronul de la Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis.
De parcă fostul PDL nu avea aşa ceva între membrii săi, ascunşi mai nou sub mantaua noului PNL. Chit că PNL-ul de astăzi nu mai este urmaşul partidului făuritor al Marii Uniri şi al unei Românii moderne la care-a contribuit din plin partidul Brătienilor. După cum se ştie, PNL a aderat la Partidul Popular European, părăsind Grupul ALDE. Ai cărui lideri ALDE participaseră la alegerile europarlamentare din România alături de fostul preşedinte de atunci al PNL, Crin Antonescu. Dar să lăsăm justiţia să-şi facă treaba. O justiţie pe care-am dori-o independentă. Chit că nu i-a atins nici măcar cu o floare pe alde Vasile Blaga, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Roberta Anastase şi alţi oameni apropiaţi ai ex-preşedintelui Traian Băsescu şi ai aghiotantului acestuia – Emil Boc. Dacă acuzele asupra lui Dan Şova datează de prin anul 2005 atunci de ce n-a fost anchetat până acum? Nu cumva DNA nu are dreptate? Că şi în cazul Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi ex-primar al Slatinei (reţineţi, din partea PDL!) – Senator PSD ca şi Dan Şova – nu-i exclus ca învinuirile cu presupusa Colecţie de artă să fie doar diversiuni.
La şedinţa de bilanţ a DNA, şefa instituţiei – Laura Codruţa Kovesi – s-a plans că are numai 97 de procurori şi ar mai avea nevoie de încă 50! Toate bune şi frumoase, mai ales că Ambasada SUA, Departamentul de Stat al SUA şi chiar preşedintele Klaus Iohannis o tot laudă. Recent, CSM a avizat suplimentarea cu 24 de posturi a DNA, prin includerea activităţilor de curăţenie şi întreţinere la sediul central din Bucureşti. Numai că este vorba de dulgheri, lăcătuş, fochist, grădinari şi electricieni, ba chiar şi alţi meseriaşi ce vor fi angajaţi prin concurs sau examen în perioada următoare.
Culmea este că trei procurori ai DNA au cerut să plece şi este firească întrebarea “DE ce fug procurorii din DNA?” Procurorul Ştefania Simona Constantionescu, din structura DNA Piteşti a cerut să meargă la Parchetul Tribunalului Argeş. Procurorul Anghel Cristian, cu 14 ani vechime în funcţia de procuror, pleacă şi el din DNA la Curtea de Apel Bucureşti, cererea fiind adresată CSM, în 16 februarie 2015. Domnul Anghel lucra în DNA din iunie 2009. Ce-i drept, amândoi semnaseră în aprilie 2013 o petiţie pro care refuzau nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la cârma DNA.
Al treilea procuror care “se retrage” din DNA este Teodor Manea, după ce s-a lămurit repede cam care este mersul lucrurilor acolo. Procurorul Teodor Manea făcea parte din “parohia anticorupţie” din 15 decembrie 2014 şi pe 16 februarie 2015, deci după numai două luni, a solicitat reîntoarcerea la Parchetul  de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Gorjul se mândrea cu faptul că are un procuror tânăr, pe  Dănuţ Volintiru, şef al Secţiei Anticorupţie, după ce trecuse pe la cârma DNA Gorj înainte de desfiinţare, pe la Curtea de Apel Craiova şi fusese avansat la DNA Bucureşti. Din păcate, pentru nişte presupuse fapte de corupţie ale soţiei sale, Dănuţ Volintiru va avea de suferit. Dacă nu cumva, deranjând pe cineva, s-o fi păţit niscaiva trebşoare necurate şi el şi soţia sa până acuma!
Încurcate-s căile Domnului, la DNA!
 ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here