Ca la noi, la nimeni – „Divorţul” lui Klaus de Carmen, secretul consilierilor germani!

498

Locatarul vremelnic al Palatului Cotroceni a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 mai mult tăcând. Iată-l acum, după doi ani de mandat şters, în care moţăiala de trei zile pe săptămână la Palat era alternată cu deplasările de vineri după amiază până luni după orele prânzului, alternată cu varii concedii în străinătate, tăcutul s-a trezit brusc din letargie, luându-şi prin surprindere inclusiv pe proprii colaboratori din Administraţia Prezidenţială.
Cetăţeanul Klaus Werner Iohannis s-a transformat dintr-un preşedinte tăcut într-unul jucător agresiv, lăsând impresia că s-a reîntors Traian Băsescu la cârma ţării. Ce să fie, ce să fie?
O astfel de schimbare radicală se pare că s-ar datora discretei firme de consilieri germani despre care se zice că a pus-o la treabă BDS-ul – un sobru serviciu de informaţii nemţesc – spre a-l revitaliza pe cel mai loial aliat al Cancelarului Germaniei, Angela Merkel din această parte a Europei. Treaba nu-i uşoară şi cere sacrificii. Pentru că oamenii din umbră sunt datori să lucreze cu materialul clientului. Consilierii germani au dificila misiune de a-l reinventa, în mare secret, pe fostul mutălău. Mai ales că scenariul prevede şi nişte doze de spontaneitate, nespecifică propriului client, şi crearea de emoţii, cuvânt pe care-l pronunţă frecvent Herr Klaus Werner Iohannis.
După ştiinţa istoricului Cristian Troncotă, general SRI în rezervă şi fost Decan la Academia Naţională de Informaţii, atât emoţie(emozionen în limba germană), cât şi „ciuma roşie” făceau parte din arsenalul propagandei lui Gohring, fostă mână dreaptă a lui Hitler. Numai că pe atunci se scanda URSS – Ciuma roşie, iar la mitingurile neautorizate ale protestatarilor din Piaţa Universităţii (mutaţi acum în Piaţa Victoriei!), unde-a participat şi „indignatul” Klaus Werner Iohannis ca vârf de lance care şi-a asumat scandările mulţimii s-a transformat în PSD – Ciuma roşie!
Rezultatele transformării peste noapte a preşedintelui Iohannis sunt surprinzătoare şi uluitoare. Pentru consilierii săi de taină cel mai greu a fost să-şi convingă clientul de a lua nişte măsuri radicale. Cum îşi doreşte un al doilea mandat de preşedinte, riscurile merită!
Aceştia s-au „divorţat” de faţadă pe Klaus de Carmen Iohannis. Evident, nu în acte. Merge la munte singur şi se fotografiază – adică îşi face selfie-uri cu montaniarzii! -, iar la biserică merg tot separat. Nu mai merg împreună în străinătate! Anul trecut, Administraţia Prezidenţială i-a anunţat ca fiind în concediu la părinţii lui în Germania şi ei au fost fotografiaţi pe un aeroport din Insulele Baleare. Anul acesta, face excepţie vizita cuplului prezidenţial la Strasbourg, unde aceea care-i făcea imagine negativă s-a îmbrăcat, în sfârşit, decent!
În rest, nu tu anualele concedii la proprietatea/proprietăţile din Palm Beach ori Miami Beach, nu tu Rio şi sunt toate motivele să nu recidiveze nici cu Insulele Baleare. Chiar şi naveta Bucureşti-Sibiu nu o mai face decât rar de tot, aceea de vineri după amiază, când claxoanele coloanei maşinilor oficiale deranjau din cartierul Militari până pe Dealul Negru şi apoi pe Valea Oltului de ajunseseră la fel de banale ca protestele din Piaţa Victoriei! Cuplului fără copii – Carmen şi Klaus Iohannis, cum el însuşi declară, i-au plăcut proprietăţile. La un moment dat aveau vreo 7 (şapte!) case. Una au pierdut-o, iar a doua urmează. Acolo, parte-n proces e numai Carmen Iohannis. Încă un motiv de a se ţine departe de ea, chiar şi fără divorţ. Dar asupra acestui subiect s-ar putea să revenim!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here