Ca la noi, la nimeni – Divorţata Kovesi, cu fundul pe dosarul fostului soţ – Eduard „Bebe” Kovesi!

251

Dacă se-ntâmpla cumva ca Eduard „Bebe” Kovesi să nu fi fost ex-partenerul de viaţă al Laurei Codruţa Kovesi, ba Procuror General, ba Procuror Şef al DNA, credeţi că presupusul om de afaceri şi-ar fi permis atâtea ilegalităţi cu firma sa? Eu, unul, cred că nu!
Lui „Bebe” i-a mai apărut numele prin presă, într-un alt dosar penal, cu ani în urmă, pe vremea când era directoraş adjunct pe la Transgaz. Probabil, între timp, dosarul s-a prescris. În paralel, ori după aceea şi-a creat o firmă proprie, ca informatician ce este. Mai nou, deşi firma sa Led Comunications, care se ocupa cu internetul şi televiziune prin cablu, apare într-o investigaţie de presă a Evenimentului Zilei ce ne vorbeşte despre „Asfaltatorul” Kovesi! Cu dosar la Direcţia naţională Anticorupţie, cârmuită strâmb de fosta sa soţie Laura Codruţa Kovesi. Dosar ce ajunsese în mâinile recent revocatei din funcţia de procuror DNA – Mihaela Moraru Iorga. Cea vinovată că a ajuns la anchetarea ex-soţului soţiei sale Laura Codruţa Kovesi.
El, adică „Bebe” Kovesi pretinde că materialele de construcţie furnizate firmei italiene pentru autostrada surpată nu au fost folosite în zona cu probleme. Şi, hodoronc-tronc, l-a luat gura pe dinainte şi a vorbit ca prostu’n târg: “Am derulat acolo un contract de cercetare pentru care am folosit pământuri excavate din zonă pe care ulterior le-am revândut beneficiarilor”. Pur şi simplu, aşa s-a dat de gol fostul soţ al şefei DNA!
Dar Evenimentul Zilei a publicat facsimile după contracte şi facturi emise de “Bebe” Kovesi, care nu sunt facturi de internet şi cablu de televiziune, ci de balastru şi consultanţă în amenajarea de pescării. Şi mai grav, Eduard “Bebe” Kovesi şi firma sa Led Comunications s-au extins în activităţi pentru care nu avea expertiză, dar şi în activităţi de interpus pentru şantierele de autostrăzi, în tandem cu o altă firmă fantomă, din Sibiu(care nu avea niciun angajat, doar o baracă şi un laptop!), împreună cu care au mai tras numeroase ţepe unor firme româneşti care au prestat efectiv munca pe şantiere. Ar fi vorba despre autostrada Lugoj-Deva, pe tronsonul unde construiesc italienii de la Salini Impregilio şi pe autostrada Sebeş-Turda, în porţiunea unde lucrează italienii de la Pizzrotti.
DNA are un dosar penal pe tema autostrăzii surpate Sibiu-Orăştie, dosar despre care se spune că este în lucru. Narcis Neaga, fostul şef al CNADNR, a fost deja pus sub acuzare în acest dosar, la sfârşitul anului 2015. În rest, tăcere! Ca la Mafie.
Iar Madam Laura Codruţa Kovesi trage de timp şi zice că “Nu-mi dau demisia!”, aşteptând probabil trecerea termenului de prescriere. De dragul primei iubiri – Eduard “Bebe” Kovesi, care i-a permis să-i poarte şi păstreze numele şi după divorţ, şi a numitului Narcis Neaga – care şi el o fi fost atent cu madam Luluţa -, şi a altora de teapa lor, care-au încălcat legea. E de aşteptat, mai aşteaptă mult şi bine Klaus Werner Iohannis o propunere de la ministrul (In)Justiţiei, Tudorel Toader, pentru demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Propunere ce nu va veni, întrucât profesorul universitar Tudorel Toader a făcut parte din comisia ce a girat doctoratul plagiat al Laurei Codruţa Kovesi. Iar Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au păcălit electoratul că vor “dreptate până la capăt!”, dar le este frică de Madam Kovesi. Ba parcă şi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader! Altfel nu se explică de ce sunt aşa de slabi!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here