Ca la noi, la nimeni – Disperarea dinaintea Moțiunii de cenzură!

471
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.” – Platon

Una dintre zicalele, dacă nu cumva este chiar un aforism celebru, pe care se bazează PNL-ul de azi, ce a luat toate metehnele PDL-ului lui Traian Băsescu(alias Braunovici, alias Petrov!) ne zice că „iubesc trădarea, dar nu-i iubesc pe trădători!”.
Și cum ziua alegerilor locale – stabilită de Parlamentul României, prin consens – este, cu toată pandemia de care nu scăpăm și pentru că a fost prost gestionată de Guvernul Iohannis-Orban, bătută în cuie, așa cum ne-a confirmat și președintele Klaus Werner Iohannis în „Bulele Papale” emise, miercuri seară, ne mai rămâne să sperăm. Ce să sperăm? Greu de spus.
Mai ales că PNL-ul a racolat mai mult de 135 dintre primarii PSD în funcție, numai până mai ieri! Întrebat, la conferința de presă de la Palatul Cotroceni, despre racolări, acela care face și desface cam tot ce mișcă-n țara noastră, Sasul mințea precum un penelist sadea că el este împotriva traseismului. El care-a părăsit cârma Forumului Democrat al Germanilor din România și s-a înscris în PNL! Curat murdar, Coane Fănică. Întrebările mai grele le-a driblat, lăsându-le fără răspuns. De racolarea parlamentarilor PSD s-a spălat pe mâini, precum Pilat din Pont, zicând că PSD-ul le-a început în 2014, printr-o Ordonanță nr. 55, dată de primul ministru de atunci, Victor Ponta. Ca și cum vinovat de efectele dinamitei ar fi Nobel, inventatorul ei și nu urmașii lui. Măcar după inventatorul dinamitei a rămas Fundația Nobel, cea care dă anual Premiile Nobel în multe și importante domenii de activitate, științifică, literar-artistică și Premiul Nobel pentru Pace.
În rest, președintele Klaus Werner Iohannis a spus numai banalități, atacând PSD-ul și lăudând binefacerile guvernării Ciumei galbene! De care este tare mândru.
Revenind la iminenta votare a Moțiunii de cenzură, de luni, 31 august, amintim că Paul Stănescu, secretarul general al PSD, le-a transmis parlamentarilor social-democrați invitația de a veni la vot, amintindu-le că aceia care nu vor vota Moțiunea de cenzură vor fi excluși din partid! Dar ce ne facem cu disperarea Iohannisto-Orbanistă de a nu pierde Palatul Victoria? Cine garantează că aici nu sunt amestecate și alte forțe sau structuri de forță? Cine garantează că SMS-urile primite de la Eduard Hellvig, directorul SRI, ori de la directorul SIE nu-s mai puternice! Ori că DNA-ul ar fi intrat în adormire. Sigur, DNA-ul nu anchetează fraudele Guvernului PNL la achizițiile fără licitație, cum este cea a UNIFARM, cu mită de 760.000 euro. Dar parlamentarilor PSD le-ar putea arăta pisica și pentru fapte pe care nu le-au comis.
Cu voie de la Jupânul din vârful Dealului Cotroceni, un fel de purtător de cuvânt al Ciumei galbene, continuă racolările de parlamentari PSD! Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a declarat joi, 27 august, că „am înțeles de la colegii mei parlamentari – deputați și senatori – că deja mulți sunt chemați la o cafea, la Palatul Victoria, de celebrul Infractor Barbu, secretar general adjunct al Guvernului Iohannis-Orban.
În continuare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ținut să îl anunțe pe secretarul general adjunct al Guvernului LuCOVID că „nu va reuși să fure pe ultima sută de metri parlamentarii PSD”.
Numitul Orban Ludovic – Secuiul, interpelat de jurnaliști a recunoscut: „Negocierile nu sunt publice, ar fi culmea să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat, ca să afle PSD-ul. Veți vedea rezultatul, voi comunica o previziune înainte de vot.”
Așa înțelege cuplul catastrofal Iohannis-Orban democrația și astfel acționează pentru distrugerea României. Cine are urechi de auzit, să audă!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here