Ca la noi, la nimeni – Din rău, în mai rău?!

315
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: ,,Dacă nu ai un plan al tău, alții te vor include în planurile lor.”
Constantin Brâncuși

Să presupunem, ca în matematică, prin reducere la absurd că guvernările PSD-ALDE ne-au adus rău. Așa cum pretinde alde Preș. Klaus Werner Iohannis și acoliții lui pe care se căznește să-i aducă la guvernare. Cu anasâna, cu sprijinul serviciilor secrete și al parchetelor, ce încă funcționează pe baza protocoalelor secrete, au trecut moțiunea de cenzură. Fără a avea un plan, cât de cât, asupra celor ce urmează. Mă refer la absența cu desăvârșire a unui program de guvernare pe care să-l fi văzut cineva. Și la lipsa unui acord, dificil de realizat, între partidele care au votat moțiunea de cenzură pentru încropirea unui guvern de uniune națională.
Aparent, toate-s bune și frumoase, iar primul ministru desemnat – Orban Ludovic – lasă impresia că iluzoriul său guvern va primi votul de investitură. Nimic mai fals, din moment ce miercuri Pro România a anunțat că nu va vota un presupus Guvern Orban.
USR-ul nu-i un partid serios, pe care să pună cineva bază. Se bătuse cu pumnul în piept liderul său, Dan Barna, dar a fost suficient să apară o anchetă jurnalistică în publicația Rise Project despre presupuse furtișaguri ale sale cu fonduri europene și s-a dat pe brazda cotrocenistă. Ba mai mult, DNA s-a autosesizat și-i face un dosar in rem. Cum ar veni, dacă creșterile salariului minim și ale pensiilor de către Guvernul Dăncilă a fost rău, atunci să ne așteptăm la altceva și mai rău.
*
Să trecem la singurul Om între oameni ce se întâlnește cu alegătorii și le ascultă păsurile.
Președintele PSD și candidatul stângii la alegerile prezidențiale – Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri electorale în comuna suceveană Hînțești, că avem o țară dezbinată pentru că actualul președinte al României a împărțit-o între buni și răi pentru că a dărâmat un guvern fără să pună nimic în loc.
,,Avem o țară dezbinată. Avem un președinte care a împărțit țara între cei buni și cei răi, între cei care merită și cei care nu merită, un președinte care vrea Guvernul meu, un președinte care vrea Parlamentul meu, un președinte care se uită cu dispreț la părinții noștri și bunicii noștri, un președinte care vrea Guvernul meu, un președinte care vrea Parlamentul meu, un președinte care se uită cu dispreț la români, un președinte care a aruncat țara în aer.(…) Au dărâmat un guvern și au pus în loc nimic”, a spus Dăncilă, citată de AGERPRES.
Ea le-a zis celor prezenți că actualul președinte are „alură de dictator”, că este arogant, că nu iubește românii și încalcă Constituția țării, iar România trebuie să aibă un alt destin, în care să fie prezenți și oamenii.
„Poporul trebuie să aibă un alt destin. Un destin în care să fiți și dumneavoastră prezenți.(…) Acest lucru nu se întâmplă, pentru că președintele țării este cel care a adus dezbinarea între români. A făcut acest lucru pentru că nu iubește românii. L-ați văzut între oameni? L-ați văzut vreodată să ajute un om? Este un președinte care, de fiecare dată, ne-a privit cu aroganță. A crezut că totul i se cuvine. Un președinte care încalcă Constituția țării. Dacă oricare dintre dumneavoastră ar încălca o lege, imediat cineva ar veni și v-ar sancționa, dar președintele României își permite orice, pentru că are această alură de dictator și crede că fără a vorbi cu oamenii, fără a veni în mijlocul oamenilor, are dreptul să mai ia un mandat. Un mandat în care el stă în vacanță, dumneavoastră munciți pe câmp”, le-a mai spus, între multe altele, doamna Viorica Dăncilă oamenilor prezenți la întâlnirea electorală, conform aceleiași AGERPRES.
ION PREDOȘANU

P.S. Europarlamentarul Carmen Avram (PSD), după raportul MCV: „Foarte multe din minciunile despre România au fost inventate și împrăștiate chiar de personaje care au, mai nou, dosar penal, pentru suspiciuni de fraudă cu fonduri europene. Minunat.”
Europarlamentarul PSD Carmen Avram a lansat un atac dur la adresa liderului USR, Dan Barna, imediat după lansarea Raportului MCV. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here