Ca la noi, la nimeni – Din rău în mai rău!

246
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Aici este boala cea mai gravă pentru oameni, când vor să vindece răul prin rău.”
Sofocle

Știam că e rău în politică, în economie, în starea de sănătate și, în genere, în toată viața socială. Avalanșa scumpirilor continuă și nu se știe cum naiba vom putea trece peste apropiata iarnă grea, din punct de vedere meteorologic, așa cum se anunță. Dar starea de sănătate precară a cetățenilor și incapacitatea de a răspunde la așa ceva a sistemului de sănătate din toată țara ne doare și ne sperie cel mai tare.
NU SUNT PATURI LA TERAPIE INTENSIVĂ! În vreme ce Capitala nu mai are niciun loc, adică niciun pat liber, la Terapie Intensivă, numărul infecțiilor cu COVID-19 crește alarmant. În țară, luni, nu mai existau decât 24 de paturi disponibile la ATI! Eu aș fi dorit să comentez și să vă aduc vești bune din acest important domeniu, cel al sănătății – publice sau private -, dar îmi este pur și simplu imposibil.
TOATĂ VARA NU S-A FĂCUT NIMIC. Numai că, din păcate, în toate cele trei luni de vară, chiar dacă se știa că va veni valul patru al pandemiei, atât Preș. Klaus Werner Iohannis, cât și marioneta de prim-ministru Florin Cîțu ne-au îmbrobodit că pandemia este sub control și chiar pe ducă. Ba chiar s-au luat unele măsuri de relaxare.
IOHANNIS, CÂȘTIGĂTORUL PREȘEDINȚIEI PNL. Politicienii Partidului Național Liberal s-au bătut cu pumnii în piept că alții mai buni ca ei nu sunt, luptându-se ca chiorii pentru președinția PNL, pe care a câștigat-o președintele Iohannis și nicidecum nesuferitul de Florin Cîțu. În cele trei luni de vară nu s-a făcut nimic, dar chiar nimic pentru creșterea capacității spitalelor prin sporirea numărului de paturi la ATI. Dimpotrivă! Ce-i drept, existau și mulți pacienți cu boli cronice grave și care aveau nevoie și ei, la rândul lor, de paturi la ATI. Numai că alte paturi noi la ATI nu s-au creat.
DE MINCIUNI E SACUL PLIN. Luni, cum spuneam, în București nu mai existau paturi libere la ATI chiar deloc. În vreme ce Capitala atinsese o rată de infectare de 4,95 la mia de locuitori, iar până miercuri aceasta se poate dubla. Iar în țară mai erau ieri numai 24 de paturi disponibile. Extrem de puține. La nivel național sunt abia 1.311 paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. Adică puține de tot, față de nevoi. Iar pretinsul prim-ministru Marionetă ne asigura, că doar nu-l durea gura lui de demagog dovedit, că la începutul lunii septembrie în România vor fi cel puțin 1.600 la ATI. Nu este singura dată când ne-a mințit. Și, cu placa învățată, luni a anunțat că salariul minim va crește cu… enorma sumă de 7 lei, de la începutul anului 2022, iar pensiile cu o nimica toată – 70 de lei -, adică cu rata inflației, așa cum prevede legea pe care el nu o respectă, și alocațiile de stat pentru copii cu 40%, chiar dacă legea votată de Parlament, promulgată de președintele Iohannis, prevedea dublarea acestora încă de la începutul lui 2021!
Dar cine mai respectă legile țării și Constituția, din moment ce și cel mai votat ales și la cel mai înalt nivel – Președinția României – ele au devenit facultative. Inclusiv prin participarea și pronunțarea partinică în favoarea contracandidatului Florin Cîțu la Congresul PNL de sâmbăta trecută.
ION PREDOȘANU

P.S. Un anunț fără precedent a făcut Șeful companiei Pfizer: „Într-un an, cred că vom reveni la o viață normală, dar nu sunt sigur”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here