Ca la noi, la nimeni / Dictatura majorităţii Versus Dictatura minorităţii/străzii!

249

Motto: “Pentru a şti să taci îţi trebuie un mare talent.” Victor Hugo
Vă veţi întreba de ce am ales acest moto dacă mă voi referi în rândurile ce urmează unuia care pozează de cele mai multe ori într-un „tăcut”, dar şi când vorbeşte o face parcă ar dori cu tot dinadinsul să calce în străchini. Şi mă refer aici, v-aţi dat singuri seama, la Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis.
Acela care s-a gândit să organizeze la Palatul Cotroceni o conferinţă sau simpozion în care să se facă auzit pe o temă dragă lui, cea a raporturilor dintre majoritate şi opoziţie. A zis că nu-s bune nici „Dictatura majorităţii”, nici „Dictatura opoziţiei”. Deşi ultima i-ar cam plăcea, ca lider al opoziţiei şi al protestatarilor din Piaţa Universităţii, când încălca, nu-i aşa, Constituţia ca un veritabil dictator! Bănuim că el a cerut DNA să ancheteze Guvernul Grindeanu pentru Ordonanţa nr. 13 din 2017, că la CSM a prezidat şedinţa şi a impus includerea pe ordinea de zi a unei analize a celebrei ordonanţe. Care, cu toate sesezările sale, ale CSM şi Avocatului Poporului s-a dovedit a fi perfect constituţională. Dimpotrivă, abuz de drept şi arogarea unor drepturi pe care nu le are s-au constatat în sarcina DNA, condusă de Zeiţa neîncoronată a luptei anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Pe care Iohannis o ţine-n braţe, ca şi ministrul actual al Justiţiei,. Tudorel Toader, vinovat pentru obţinerea de către Kovesi a titlului de doctor în drept.
Raportul CEDO pe anul 2016, dat publicităţii pe 5 aprilie, cu doar o zi înaintea Conferinţei organizate de însuşi Klaus Werner Iohannis a căzut ca o bombă la Palatul Cotroceni. România a fost sancţionată cu despăgubiri de 4,104685 milioane de euro exact pentru nerespectarea drepturilor omului în sistemul de justiţie.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg este o instituţie din sistemul Consiliului Europei. Iar Klaus Werner Iohannis a avut invitaţi de marcă: membrii Comisiei de la Veneţia, de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi secretariatul general al Consiliului Europei. Culmea este că Raportul CEDO şi sancţiunile pentru abuzurile împotriva cetăţenilor români nu au fost menţionate în alocuţiunea Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, care a dezbătut, aşa cum spuneam, raporturile dintre majoritate-opoziţie în statul de drept. Care stat de drept? Acela care nu există? Şi în care preşedintele Iohannis îndeamnă la încălcarea Constituţiei?
Până la urmă, fiecare pasăre pre limba ei piere. Chiar şi când nu cântă. Cu atât mai mult atunci când cântă fals! Klaus Werner Iohannis, se aude?
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here