Ca la noi, la nimeni – Dezastrul din Agricultură, al bruxellezului Achim Irimescu!

290

Dezastrul din agricultura României nu-i de ieri, alaltăieri, ci chiar de pe vremea Guvernului condus de Petre Roman, care nici el n-a fost de capul lui. Destrămarea lucrului pe mari suprafeţe agricole era gândit de Occident, cu largul concurs al oamenilor din interior aflaţi al putere.
Adică, cu girul preşedintelui ales în Duminica Orbului, pe 20 mai 1990, Ion Ilici Iliescu şi mâinile sale drepte, două la număr, Silviu Brucan – ideologul comunismului, dar şi la democraţiei originale – şi Petre Roman. Am mai spus-o şi altădată, foştii comunişti ajunşi la putere în Bulgaria, Ungaria şi fosta Cehoslovacie au gândit cu capetele lor. Şi nu au desfiinţat omoloagele fostelor CAP-uri, IAS-uri şi AGROMEC-uri de la noi, transformându-le în societăţi pe acţiuni. S-a evitat, astfel, furtul din respectivele unităţi agricole, dar şi transformarea suprafeţelor arabile în pârloage.
Dar să revenim la deriva în care se găseşte agricultura României în zilele noastre. Despre vânzarea fără noimă a bogăţiei numită pământ arabil străinilor iarăşi am mai scris. Vinovate sunt mai toate guvernele ce au condus România spre dezastrul actual şi chiar Parlamentul. Pentru legile proaste adoptate ce permit înstrăinarea terenurilor agricole şi al pădurilor, cam ultimele bogăţii de care mai beneficiau din ce în ce mai sărăciţii de românaşi trăitori în Colonia ce încă mai poartă numele de România!
S-au distrus şi sistemele de irigaţii, dar asta este o altă poveste. Mai zilele trecute, pârdalnicul de ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, fuse invitat la un simpozion organizat de catastrofalul Noul PNL. L-au periat, deşi în Parlament se votase o Moţiune simplă împotriva domniei sale în urma căreia, firesc, ar fi trebuit să-şi de DEMISIA! N-a făcut-o.
Şi prăpăditul de incompetent ministru tehnocrat, dar bruxellez al Agriculturii a spus mai multe vorbe şi prostii: „Eu cumpăr, de când am ajuns în România, lapte sub 4,50 de lei în magazin şi am venit din noiembrie. Ce s-ar fi întâmplat dacă preţul se reducea, ca şi preţul la producător, măcar cu 40%?„
Omul Achim Achimescu face pe prostul, fiind sluga celor ce l-au trimis de la Bruxelles să nenorocească agricultura românească şi să ne transforme în mari importatori de produse agricole şi ale industriei alimentare. Nu-i prima dată când face pe prostul şi îi stă foarte bine. Uită, şi el şi Noul PNL care-l susţine, cum spuneam, că în contra lui s-a adoptat o Moţiune simplă în care i se cerea DEMISIA! Pentru incompetenţă crasă.
Pur şi simplu, aşa-zisul ministru al Agriculturii îi sfătuieşte pe amărâţii de fermieri români la sinucidere financiară, dându-le de înţeles că ar putea să dea gratis litrul de lapte. Achim Achimescu este specialist în agricultura bruxelleză de birou şi are drept reper preţul la raft al laptelui.
Cu multă prostie, cu enormă ignoranţă şi perversitate, ministraşul Achim Achimescu le reproşează celor ce vând litrul de lapte cu 50 de bani preţul de 4,50 lei, pus de comercianţii marilor lanţuri (de magazine) cu capital străin! Gândirea proprie îi este străină de interesele cetăţenilor acestei ţări, el fiind un umil slugoi al intereselor Bruxellesului şi al companiilor străine.
Şi Achim Achimescu este doar unul din echipa incompetenţilor Guvernului Cioloş, cel susţinut de Occident, de preşedintele Klaus Werner Iohannis şi de Noul PNL! Dintre ţările membre ale Uniunii Europene suntem probabil singura entitate statală care îşi bate joc de agriculturi şi nu au plătit subvenţiile agricole deloc. În tot anul 2016.
Și atunci să ne mai mirăm că strânsura din Guvernul Cioloş pregăteşte înglodarea ţării în noi datorii la funesta FMI?!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here