Ca la noi, la nimeni – Deschiderea iohanistă, prea târzie și prea puțină!

510
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Trecându-i într-una cu vederea, faci din prost un obraznic.”
Publilius Syrus, Din Sentințe

După vizita de miercuri la Institutul Cantacuzino, Klaus Werner Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă, urmată de o conferință de presă în care se prefăcea că nu aude bine întrebările ziariștilor, pe care i-a fentat strălucit. Am așteptat cu interes și declarația, citită de pe prompter cu oarecari bâlbâieli, de joi, la ora 13,00. Nici miercuri și nici joi n-a fost virulent ca alte dăți, lăsând impresia că oarecum s-a schimbat. În realitate, este total rupt de adevărurile cumplite ale crizelor prin care trece România. Textul citit cu greu de pe prompter, ne-a arătat că scribii săi sunt aerieni sau chiar președintele este aerian sadea. Unul, cum spuneam, rupt de realitate. Nimic analitic, nimic critic la adresa „GuWernerului Meu”. Pe care chiar l-a lăudat, așa cum s-a lăudat și pe domnia sa. Că a ținut permanent legătura cu guvernanții și cu specialiștii. Fără a avea vreo idee care-s acești specialiști! Un lucru este clar, președintele Iohannis este un om perfid și nu-și iartă inamicii. Chiar dacă de data aceasta nu i-a numit.
Într-o presupusă și searbădă analiză, președintele și scribii textului citit joi au descoperit că statul nu este bun. În schimb, ca să nu scadă în sondaje, i-a periat pe cetățenii minunați și ascultători. Numai că statul este găunos, depășit, plin de carențe, nu de proștii puși la cârmă de vizionarul președinte.
El vorbește despre loialitate și face apel la Parlament să legifereze de urgență proiectul trimis de Guvernul LuCOVID, un proiect de lege, hai să-i zicem, al carantinării și izolării.
Încă de miercuri, președintele Iohannis s-a dezis de liderii PNL care au criticat dur și anapoda decizia Curții Constituționale a României. Despre îndemnul la nesupunerea cetățenilor față de decizia Curții – autor însuși prim ministrul Orban Ludovic -, n-a scos o vorbuliță. Curios, a uitat cum el însuși nu respecta Constituția șideciziile Curții Constituționale a României!
El fiind cel mai înalt reprezentant al Puterii, haideți să vedem și poziția PSD, reprezentată de purtătorul de cuvânt al social-democraților – senatorul Lucian Romanescu, care a reacționat dur după ieșirea de joi a președintelui.
Este rușinos ca după ce am reparat de fiecare dată prostiiole și aberațiile făcute de „Guvernul său”, după lipsa totală de transparență și dialog a aceluiași Guvern, să vii acum și să soliciți colaborare loială. Domnule președinte, ce ar însemna să ajungă la promulgare proiectul Guvernului PNL, privind carantina și izolarea? Ați promulga așa ceva? Astăzi, în Parlament exact de acest lucru ne ocupăm: muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi și libertăți propuse de Guvernul dumneavoastră. Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă președintele României este față de Guvernul Orban să nu mai fure, să renunțe la abuzuri și să guverneze pentru români și nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete. Apreciem deschiderea de acum a președintelui pentru dialog, dar domnule președinte este prea puțin și este prea târziu”, a arătat Romașcanu într-o declarație de presă, citează Agerpres.
ION PREDOȘANU

P.S. Cum se fac raportările cu numărul persoanelor infectate cu COVID-19, care sunt persoanele testate și altele nu le știe nimeni. Joi au fost raportate ca infectați nu mai puțin de 614 cazuri. Lipsa totală de transparență continuă (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here