Ca la noi, la nimeni – De la „Nimic fără Dumnezeu”, la nimic fără hoţii care-au furat ţara!

217

Sâmbăta trecută ne-am despărţit de aceea care-a fost ultima regină a României, Regina Ana. La catafalcul Majestăţii Sale au mers foarte mulţi oameni simpli pe traseele Otopeni – Castelul Peleş-Sala Tronului de la Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Bucureşti, apoi peste zece mii la Mănăstirea Curtea de Argeş – unde-au avut loc Funeraliile regale. Într-o atmosferă sobră şi simplă, cum modestă şi umană a fost toată viaţa ei de 92 de ani, dintre care 68 alături de Majestatea sa Regele Mihai. Singurul mare absent de la Funeraliile Reginei Ana, întrucât cinci medici i-au recomandat să nu rişte în starea de sănătate precară pe care o are.
Cei prezenţi au plâns-o în suflete, dar au aplaudat-o ca la despărţirea de un om drag. Care-a iubit România, ţara Majestăţii Sale Regele Mihai şi a participat alături de acesta la toate demersurile pe lângă Casele Regale ale Europei, cu paşapoarte diplomatice înmânate de fostul Preşedinte Emil Constantinescu, contribuind la intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană. Copil fiind, am mai prins monedele de 100 lei, cu înscrisul latinesc NIHIL SINE DEO. Adică, „Nimic fără Dumnezeu”, pe care l-am priceput mult mai târziu. Au mai fost de faţă reprezentanţi ai Caselor Regale ale Europei şi din partea Ambasadelor acreditate la Bucureşti. Preşedintele Klaus Werner Iohannis a lipsit de la Funeraliile private, trimiţându-şi un consilier. Dintre foştii preşedinţi l-am văzut doar pe Emil Constantinescu. Ceilalţi au absentat.
Toţi preoţii creştini – ortodocşi şi catolici – s-au regăsit sub semnul aceleiaşi cruci şi al Coroanei regale. Şi aici nu mă refer numai la slujbele de înmormântare, ci şi la rugile preoţilor din bisericile de pe întreg cuprinsul României în ziua de sâmbătă. O zi de Doliu Naţional, aşa cum bine a hotărât guvernul.
*
Restul, este de-acum istorie. Iar cine nu-şi cunoaşte istoria adevărată şi nu-şi iubeşte trecutul nu va avea un viitor aşa cum îl merită. Nu sunt un monarhist, ci republican născut la doi ani după abdicarea Regelui Mihai, ce fusese ameninţat că 1.000 de tineri vor fi ucişi dacă nu părăseşte Tronul Regatului România. Intoxicările la care-am fost supuşi sub comunism, dar şi după 1990 erau manipulări mincinoase ale celor de la Putere. Cum este cazul fostului preşedinte Ion Ilici Iliescu, ce se temea că-şi va pierde funcţia.
Curios, cu o zi înainte au apărut – nu din prea multul senin şi a caniculei – informaţii false despre cât de bine ne merge nouă, adică cetăţenilor României. Care Românie a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al II-lea din anul de dizgraţie 2016!, după cum transmitea Agerpres un comunicat al Institutului Naţional de Statistică Economică(INSE). PIB-ul ar fi crescut cu 1,5% comparativ cu precedentele trei luni. Iar România ar fi înregistrat cel mai mare avans dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform unei estimări confirmate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Toate acestea se întâmplă într-o ţară sărăcită, rămasă fără zăcămintele subsolului, fără o economie proprie. Ca să nu mai amintim că Guvernul Cioloş nu a creat locuri de muncă şi n-a prevăzut nici un ban pentru investiţii.
Lumea serioasă zice că acea creştere economică a venit tot din consum, susţinut mai ales de importuri. Cu tupeu, de care nu-i străin nici primul ministru Dacian Julien Cioloş, Ministerul Finanţelor Publice a declarat că „Au fost şi investiţii”. De care nimeni n-a auzit şi imposibile din moment ce Bugetul de stat pe anul 2016 n-a prevăzut bani pentru aşa ceva, iar absorbţia fondurilor europene este Zero!
Şi astfel, de la vechiul adagiu din timpul democraţiei reale şi al regalităţii: „Nimic fără Dumnezeu”, s-a ajuns la situaţia din ultimii 27 de ani cu nimic fără hoţi, care ne-au furat şi încă ne mai fură ţara. Aşa săracă şi fără viitor cum este Colonia numită încă România. Cu un guvern de marionete alintate pompos şi arogant drept „Guvernul meu!” de însuşi preşedintele lucrului prost făcut.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here