Ca la noi, la nimeni – De Dragobete, Cioloş în campanie electorală!

189

Orice-am zice, orice-am face se vede altfel intenţia primului ministru al „Guvernului meu”, care nu-i deloc guvernul României, fiind adus cu anasâna de pe la Bruxelles ori de aiurea şi pus sub comanda unui novice pretins tehnocrat, când el este – şi asta se vede de la o poştă – un birocrat sadea. Pre numele său din acte Dacian Julien Cioloş. Un cetăţean româno-francez, aşa cum în Cabinetul său mai are şi o doamnă ministru româno-americană, soaţa unui militar american cu grad înalt în structurile NATO.
Culmea este că toţi membrii Guvernului Cioloş au jurat cu mâna pe Biblie că vor sluji interesele poporului român. Ceea ce, să recunoaştem, nu se prea vede. Nu-mi propun să iau la puricat faptele bune ale acestui guvern de tehnocraţi, întrucât ele, vorba lui Nenea Iancu Caragiale, există dar lipsesc cu desăvârşire. Nici ministrul Sănătăţii nu face excepţie, chit că el este un profesionist ca doctor şi chiar bun manager de spital. Dar la politici publice de Sănătate este nul de-a dreptul. Cum să-i spună Domnia Sa unei bunici sau unei mame de copil mort în Cazul bebeluşilor din Argeş că „sunt nişte nespălaţi pe mâini” şi le recomandă ca rezolvare a cumplitului sau tragicului Caz pentru care alţi miniştri şi chiar şefi de guverne – Cazul Victor Ponta ne e cel mai la îndemână! – şi-au dat demisia! Ce-i drept, la Piteşti, ministrul Sănătăţii, Cadariu, s-a dus împreună cu primul ministru de import Dacian Julien Cioloş. Ca să ce? Ca să aprindă premierul o lumânare de parcă s-ar afla în campanie electorală!, nu ca să facă lumină în ruşinosul şi tragicul caz al bebeluşilor din Argeş.
Turistul de valoare mondială care este preşedintele Klaus Iohannis merge des în concedii prin Statele Unite ale Americii, pe la Miami Beach, dar a fost şi pe la Berlin: Primit cu mari onoruri militare, Iohannis n-a stat prea mult la taclale cu Cancelarul Angela Merkel. Suficient ca să spună pe nemţeşte un „Ia vol”, adică „Da!” România are tratat strategic cu Statele Unite ale Americii, militari americani fiind la Baza Deveselu, mai demultişor la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pe la Turda, are armament şi nişte comandamente militare NATO. Bun. Asta se ştie. Dar la Berlin a ajuns şi musiu Dacian Julien Cioloş, primit tot cu onoruri militare şi s-a conversat ceva mai mult cu Doamna Cancelar Angela Merkel. Iar România a cumpărat muniţie pentru tancuri germane, care tancuri cam lipsesc din dotarea firavei armii române!
Nu-i nimic, veţi zice. Şi ce-i cu asta? Păi ce să fie. Risipă! Mai ieri, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a anunţat că mai cumpărăm nişte avioane americane F 16, dar şi două radare Lokheed Martin. C-aşa e-n tenis! Are balta peşte. Nu are pentru amărăşteni, iar Legea salarizării va mai aştepta alte două-trei guverne. Dacă, cumva, se va vota vreodată!
Cazul agentului de poliţie braşovean Marian Godină, scriitor pe Facebook, la început, n-ar fi rămas fără o dare afară din Poliţia Română dacă nu era apărat de mass-media, printre care şi televiziunea Antena 3. Care nu mai emite. ANAF-ul şi DNA-ul să trăiască! Dar iată că, aflat în campanie electorală, primul ministru Cioloş i-a făcut o surpriză poliţistului scriitor anti-sistem Marian Godină şi s-a autoinvitat la lansarea cărţii acestuia intitulată „Flash-uri din sens opus”! Toată stima şi respectul pentru oameni cu profesionalismul şi cinstea lui Marian Godină. De gloria căruia a profitat şi premierul nepoftit Dacian Julien Cioloş!
Să nu care cumva să-l credeţi pe Cioloş atunci când spune că el nu face politică. El este membru al Partidului Popular European. Că nu va candida la alegerile parlamentare din România ar putea fi posibil. Dar campania electorală perpetuă în care se află nu-l arată ca un om interesat să fie prim ministru mulţi ani de aici înainte. În fruntea unui Guvern tot Cioloş, din decembrie 2016, format din PSD şi PNL!
ION PREDOŞANU

P.S. Amândoi de mână, cuplul letal pentru România Iohannis-Cioloş au reînscăunat-o pe premianta SUA (şi a Ambasadorului SUA la Bucureşti) – pe Laura Codruţa Kovesi, vreau să zic, în fruntea Partidului DNA! Care DNA, din păcate, acţionează la comenzi politice interne şi, mai ales, externe. A ocolit Gorjul, deşi ar fi avut mult de lucru şi pe meleagurile noastre(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here