Ca la noi, la nimeni – De ce se răzbună Dragnea pe partid și nu pe sistem?!

401
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când eviți schimbarea, eviți viața.” – Burt Goldman

O veste neașteptată a tulburat miezul zilei de joi, 8 august 2019. Cică Viorica Dăncilă nu ar fi președinte al PSD, ci doar președinte interimar al aceluiași partid. De ce? Solicitarea PSD către Tribunalul București pentru confirmarea conducerii nou alese a social-democraților era taman din 3 iulie, amânată apoi pentru 22 iulie și în final pentru ziua de ieri, joi, 8 august 2019.
Și totuși, nici în ședința programată pentru joi, la ora 17,00, Tribunalul București nu s-a pronunțat. De ce? E greu de spus. Pentru primele amânări avem abia acum cunoștință că s-a introdus o contestație asupra alegerii președintelui Viorica Dăncilă și a secretarului general Mihai Fifor. Neașteptată este contestația, dar mai ales autorul ei. Nimeni altul decât Liviu Dragnea.
LOVITURA LUI DRAGNEA. Este o lovitură în instanță, prin introducerea unei contestații admisibile, deoarece Liviu Dragnea nu și-a pierdut funcțiile.
„Într-un peisaj politic tumultos, mai ales după condamnarea politică a lui Liviu Dragnea, avansul pe care îl ia USR, posibilele mișcări de stradă din 19 august, felul în care dansează baronii PSD, două pe stânga, două pe dreapta, lucrul poate să se reflecte profund negativ asupra PSD. Ei trebuie să se adune, să se unească, pentru că nu este vorba despre demersul lui Liviu Dragnea, ci că dai unei justiții profund politizate acest atu care poate fi folosit împotriva celui mai mare partid din România”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.
IMPERFEC-ȚIUNILE LEGII, IMPERFECȚIUNILE STATUTULUI. „Legea nu a prevăzut asta, ca un președinte de part9id să fie arestat de pe scaun, cum a fost luat Liviu Dragnea. Nimeni nu s-a gândit la posibilitatea asta când a fost făcut statutul. Întrebarea ar fi util ca Parlamentul României să dea o lege prin care să fie stabilit statutul partidelor din România? Funcționarea unui partid politic, felul în care sunt aleși conducătorii să fie stabilit prin lege? Nu știu cum e mai bine, dar cred că ar trebui să facem ce fac cei din Occident”, a mai spus analistul politic citat.
LIVIU DRAGNEA, RĂZBUNARE? Așa pare, dar nu pricepem de ce s-a răzbunat pe partid și nu pe sistemul cu care s-a luptat. „Este o lovitură a lui Liviu Dragnea, fără doar și poate. Într-adevăr, în sitlul cel mai românesc cu putință, foarte multă lume s-a lepădat de el. Prima lor grijă a fost să jure pe roșu că nu l-au cunoscut pe Dragnea și dacă l-ar fi cunoscut, ar fi luptat împotriva lui. Pe de altă parte, nu partidul i-a făcut rău lui Liviu Dragnea, deci dacă ar vrea să se răzbune ar trebui s-o facă împotriva sistemului, nu a partidului. Înțeleg acum că Liviu Dragnea zice un lucru interesant juridic. El nu și-a dat demisia, este în continuare președinte”, a completat Bogdan Chirieac.
ION PREDOȘANU

P.S. Cei din PSD apreciază ca aberantă contestația și își văd de treabă. Guvernul a avut joi o ședință prin care a aprobat o rectificare bugetară pozitivă. Și cu toate acestea PSD pare sau chiar este zdruncinat din temelii de lipsa unei decizii favorabile a Tribunalului București. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here