Ca la noi, la nimeni – De ce Remdesivir se fabrică la unguri, dar la noi nu?

324
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine nu dă cu capul de pragul de sus nu-l vede pe cel de jos.”
Proverb românesc

Iată că luni, la început de săptămână, Clotilde Armand – candidatul USR-PLUS la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei, a primit o lovitură. Magistrații nu i-au validat mandatul! Mai precis, au amânat validarea mandatului. Așa au decis, luni dimineață, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Bucureștilor. Problema urmează să fie tranșată, miercuri, de magistrați. Totodată, instanța a decis să judece separat validarea mandatelor consilierilor locali. Acest lucru va fi discutat tot miercuri.
Informația a fost confirmată și de avocatul lui Dan Tudorache(primarul PSD în funcție), Mihai Drăgan.
„Judecătoria Sectorului 1 nu a validat mandatul doamnei Clotilde Armand. S-a dat termen pentru depunerea și discutarea probelor referitoare la presupusa fraudă”, a explicat acesta pentru DCNews.
RACORDARE LA GAZE, GRATUITĂ. Aceasta este o veste excelentă pentru toți românii. Așa a decis ANRE, printr-un ordin emis, vinerea trecută. Acest lucru se va aplica pentru solicitanții din categoria viitori clienți casnici și noncasnici care depun cerere pentru realizarea unui racord PM necesar alimentării cu gaze naturale.
„Costurile cu obiectivele/conductele necesare racordării sunt suportate de OSD(Operatorul sistemului de distribuție), iar ele vor fi ulterior recuperate din tarifele de distribuție și sunt recunoscute în tariful de distribuție în conformitate cu prevederile Legii”, arată ordinul adoptat de ANRE.
VACCIN ANTI-COVID-19! Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății(OMS), prof. univ.dr. Alexandru Rafila, a explicat ce se întâmplă cu vaccinul anti-COVID-19 și cât va costa. „Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși pe piață cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30 de zile”, a declarat Alexandru Rafila. Mai mult, acesta a precizat că, la finalul anului 2020, ar putea să apară cel puțin două vaccinuri produse de marile companii, precum Pfizer, AstraZeneca sau OfiGSK.
REMDESIVIR ROMÂNESC? Doctorul ieșean Tudor Ciuhodaru solicită să se întrunească CSAT-ul pentru a lua unele măsuri necesare luptei împotriva coronavirusului. Și asta pentru că Remdesivirul va fi tot mai dificil de procurat, iar România ar putea produce acest medicament la Antibiotice Iași. Dr. Tudor Ciuhodaru a solicitat public, cum spuneam, întrunirea CSAT pentru ca România să ia măsurile politice necesare în lupta împotriva COVID-19! Printre aceste măsuri, chiar fabricarea medicamentului Remdesivir. Același lucru îl susține și prof.univ.dr. Alexandru Rafila. Cum că „România ar putea fabrica medicamentul Remdesivir la compania Antibiotice Iași, dar lipsește decizia politică”.
„De ani de zile spun că avem nevoie de o companie farmaceutică română care să ne asigure siguranța, mai ales în context epidemiologic complicat. Solicit, astăzi, public să se întrunească CSAT-ul și să analizeze faptul că acest lucru este posibil. De ce la unguri se poate și la noi nu?”
„A face din Antibiotice Iași o unitate etalon a producției de medicamente, baza pentru asigurarea Remdesivirului pentru toată populația României. Mi se pare un lucru capital, mai ales că acest medicament va fi din ce în ce mai dificil de găsit și nu va mai fi finanțat de Comisia Europeană și va trebui să stăm la coadă”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.
ION PREDOȘANU

P.S. REVENIRE: Cum tot „GuWernerul Meu” va organiza alegerile parlamentare, iar serviciul militarizat de informații – STS – va număra voturile, eu prevăd o altă fraudă în 6 decembrie. Girată de președintele Klaus Werner Iohannis, cel care-și dorește și Parlamentul Meu!!! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here