Ca la noi, la nimeni – Dărâmarea Guvernului, suspendarea Președintelui?!

294

De luni, a început o săptămână grea și pentru Putere, dar și pentru Opoziție. Întrucât este dreptul Opoziției, și în această sesiune parlamentară, a depus o Moțiune de cenzură. Nu-i reiau tematica, chiar dacă este cunoscută și arhicunoscută. Deși are o exprimare total neelegantă, pretinde că nu știu cine și nu știu ce ar fi rușinea României! Jalnic mod de a pretinde că faci politică din partea Noului PNL, condus anapoda de pretinsul liberal Orban Ludovic, actual membru al Partidului Popular European, ca și Preș. Klaus Werner Iohannis, sau fosta sa pupilă ex-prim-ministrul Dacian Julien Cioloș, actualmente președinte al noului partid PLUS, care chiar că este în plus!
Oare lor nu le este rușine? A mai fost vreodată Opoziția atât de anemică în România? Nici măcar Noul PNL(un PDL fardat cu oamenii lui Traian Băsescu!) nu are vreun program de guvernare, iar de soluții nici nu mai vorbesc. Singura lor idee este „PSD ciuma roșie”. Este la mintea cocoșului că dacă Moțiunea de cenzură au semnat-0, cu chiu cu vai, circa 163 de parlamentari nu-i sigur că joi, atunci când se va vota Moțiunea de cenzură vor fi atâtea voturi pentru!
CUM SĂ DAI JOS GUVERNUL FĂRĂ SUSȚINERE? Autoproclamatul prim-ministru propus de Noul PNL, cetățeanul Orban Ludovic, nu se-nțelege deloc cu Victor Ponta și sunt semne că parlamentarii de strânsură securistică ai Pro România nu vor vota Moțiunea de cenzură introdusă de Noul PNL, USR (Uniunea Sabotați România!) și PMP-ul aflat în descompunere! De UDMR nici nu poate fi vorba, din moment ce Hunor Kelemen nu știe cine va fi prim ministru al pretinsei noi coaliții, care vor fi miniștri și ce program de guvernare au. Mai bine zis nu au!
Ei mizează pe voturi de la PSD, deși avem dubii că vor obține așa ceva. În Plus, nu-i exclus ca în aceste zile, doi parlamentari plecați de la PSD la Pro România să revină la partidul mamă.
Vorba lui Ion Cristoiu, s-au mai văzut moțiuni fără nicio șansă, dar care au trecut. Eu, unul, am dubii și nu cred că lipsa de idei, de soluții și de program a lui Orban Ludovic, care merge „la plesneală” au vreo șansă.
E greu să strângă 233 de voturi pentru!!! Ba chiar mai cred că Noul PNL, USR și PMP se vor face de râs!
VA FI PREȘ. IOHANNIS SUSPENDAT? La ședința Comitetului Politic Național al PSD, din 16 decembrie 2018, Mihai Fifor a fost ales președinte al Consiliului Național al PSD. Un mare câștig pentru social-democrați, știindu-se cât de apreciat este Mihai Fifor, fost ministru al Apărării Naționale la Bruxelles, la Casa Albă și la Pentagon, precum și la NATO. Dar și în rândul socialiștilor europeni.
Am avut parte de un show Liviu Dragnea, care-a atins toate problemele spinoase ale acestor vremi tulburi. Cu mult curaj, Liviu Dragnea a solicitat juriștilor importanți din partid să pregătească până la începutul lui 2019 o plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Werner Iohannis.
E drept că mai este mult până departe, majoritatea parlamentară poate cere în plenul Parlamentului României un vot pentru așa ceva.
Totuși, pentru a putea fi trimis în justiție ar fi nevoie de 2/3 din voturile parlamentarilor. Chestiunea este destul de complicată, dar nu imposibilă de realizat.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here