Ca la noi, la nimeni – Dăncilă-Iohannis 1-0!

171

Sforăriile sforarilor din România și ale celor din Comisia Europeană ne anunțau mincinos că miercuri, adică ieri, ar fi urmat ca România să fie executată în Parlamentul European.
Și totuși, prin vizita sa la Strasbourg, primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a deschis ochii Europei spre ceea ce se întâmplă în România.
Spunând adevărul, cu mult curaj, Doamna Viorica Dăncilă s-a deovedit un adevărat român și un adevărat bărbat de stat. De-acum putem zice cu mândrie că avem prim-ministru! Că președinte nu avem cum pretinde că avem, ci dosar o biată marionetă a Cancelarului Germaniei, Angela Merkel. După o lungă perioadă când reprezentanții statului român ajungeau pe la Bruxelles ori Strasbourg și adoptau poziția Ghiocelului – ultimul ghiocel fiind Herr Klaus Werner Iohannis -, iată că acum avem un prim ministru cu mult curaj, cu un discurs dur în apărarea statului suveran numit România și a cetățenilor de pe aceste meleaguri.
Au fost jigniri după jigniri, atacuri murdare multe dintre ele pornite de la așa-zișii europarlamentari de genul trădătorilor Monica Macovei, Cristian Preda ori popândăul tinerel Siegfried Mureșan, purtătorul de vorbe al inamicului României și lider al PPE, din care face parte și Noul PNL și Herr Klaus Werner Iohannis, individul de joasă speță Manfred Weber. Un german susținut de bătrâna Cancelar Angela Merkel pentru o viitoare funcție de președinte al Comisiei Europene.
Se pusese la cale o execuție, cum spuneam, în care se dezbătea statul de drept din România și evenimentele din 10 august. Toate aranjate cu știința lui Herr Iohannis, care n-o are la pipotă pe Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă. De ce? Pentru că conduce bine un guvern PSD-ALDE! Iar El, Herr Dictator îi ceruse demisia de vreo cinci ori cu nerușinare, tupeistul ce rimează cu fascistul cerându-i insistent acest demers cu obrăznicia Sasului, provenit dintr-o rasă inferioară a germanilor, ce se trage din cei deportați de Germania la granița de Vest a defunctului Imperiu Austro-Ungar.
Și uite că Doamna Dăncilă, despre care sasul impertinent credea că ar trebui „să facă ce i se spune!”, face exact ce gândește cu mintea ei de româncă deșteaptă. Și care nu și-a luat șase case din meditații la fizică! Ba chiar îi dă una de la RA-PPS să aibă tot șase la bătrânețe Sasului fără copii atunci când se va retrage de la Palatul Cotroceni! Că pe una însușită ilegal a pierdut-o în instanță.
Doamna Viorica Dăncilă a dat dovadă de un naționalism luminat, care nu strică. Deși kilerii de la Parlamentul European nu i-au dat decât cinci minute ca să vorbească, i-a fost suficient să acuze răutățile și nedreptățile MCV-ului pentru România și Bulgaria, să atace problema spinoasă a Protocoalelor dintre SRI și instituții ale Justiției din România. „Lăsați-ne și pe noi, românii, să vorbim. Dați-ne dreptul la o existență demnă. Nu putem să stăm în genunchi. Să vedem că suntem respectați! Nu să afirmi că tot ce spune PSD-ul este minciună, iar ce zice fostul procuror comunist Monica Macovei-MISA este adevăr”, au fost câteva idei expuse cu mult curaj, dar cu alte cuvinte de primul ministru Demn al României.
Inclusiv prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans s-a mai dat nițel pe brazdă: „Climatul necesar pentru reformă s-a deteriorat din cauza Protocoalelor secrete între procuratură și serviciile de informații”.
Deși eu nu am prea mare încredere în cei cu barbă de Rabin, Frans Timmermans, a promis o anchetă a Parlamentului European asupra Protocoalelor secrete ale SRI cu cei din așa-zisul stat de drept iohannist.
ION PREDOȘANU

P.S. În aceeași zi nefastă pentru cei aburcați cu sprijinul SRI în Palatul din Dealul Cotrocenilor, CCR a mai respins o reclamație a Iohannisului la sesizarea sa mincinoasă la Legea Organizării Administrative. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here