Ca la noi, la nimeni – Dăncilă, aproape de oameni, alții sunt rupți de realitate!

480
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Toate hotărârile importante trebuie să le iei singur, fără influența altora.”Titu Maiorescu

Am citit cam tot ce s-a spus ieri despre declarațiile oamenilor politici. Mai ales ale celor ce s-au chinuit să obțină voturi pentru investirea încă nenăscutului Guvern Orban. Primul ministru desemnat, Orban Ludovic, însoțit de Chițu s-au întâlnit cu liderul Pro România. Discuția a fost scurtă și fără obiect din moment ce Victor Viorel Ponta le-a spus că el nu votează Guvernul Orban și nu se va decide decât abia după ce vede proiectul de Buget pentru anul 2020, pe care-l vor propune cei din Noul PNL!
Dacă ne aducem bine aminte și UDMR se plângea că nu i s-a prezentat un program de guvernare. Cât despre Bugetul 2020, nici pomeneală! Alte partide, precum USR-ul – măcinat de tensiuni interne și acuze penale asupra președintelui și candidatului la alegerile prezidențiale Dan Barna – vor alegeri anticipate și alegerea primarilor în două tururi. Exact ce nu doresc PSD și UDMR.
Misiunea lui Orban Ludovic nu este una ușoară. Să armonizezi șase partide și grupul minorităților naționale alta decât cea maghiară este un calvar. Practic, aceste partide sinucigașe nu s-au gândit la ce le așteaptă după succesul moțiunii de cenzură. Unul insuficient spre a ajunge la guvernare.
PSD NU GIREAZĂ UN GUVERN ORBAN! Dacă inițial social-democrații ziceau că ei nu vor participa la asigurarea cvorumului, ceea ce mi se pare un blocaj firesc la câte blocaje a suportat din partea Preș. Klaus Werner Iohannis, joi, la Constanța, Președintele PSD a devenit mult mai radicală. Domnia sa susține că PSD nu girează un guvern care nu va duce mai departe proiectele pentru România.
Pur și simplu, PSD nu va merge la votul pentru investirea Guvernului Orban, pentru că nu dorește să gireze, cum spuneam, un cabinet care nu semnează Pactul pentru bunăstarea românilor și nu va duce mai departe proiectele pentru România, a declarat premierul demis Viorica Dăncilă, lider al PSD.
Aflată într-o vizită în județul Constanța, Viorica Dăncilă a arătat că fiecare politician ar trebui să fie în mijlocul oamenilor, să afle care sunt problemele acestora.
„Aș vrea să văd că fiecare politician ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveți, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreți să mergeți. Dumneavoastră aveți nevoie de atenție și sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile (prezidențiale, n.m. I.P.). Trebuie să discutăm cu femeile, cu copiii, cu pensionarii, cu bugetarii, cu cei din mediul privat, dar prea puțini fac acest lucru. Este mai ușor să dezbini și să conduci o țară, este mai ușor să critici decât să vii cu cuvinte frumoase, este mai ușor să critici decât să construiești. Acest lucru trebuie să înceteze în România. În acest an și opt luni în care am muncit în Palatul Victoria am ajutat comunitățile locale atât cât am putut. Nu am reușit în totalitate. Nu am spus că a fost un guvern perfect, dar a fost un guvern eficient”, a adăugat liderul PSD.
Dăncilă a pledat pentru continuarea politicilor social-democrate, astfel încât medicii să nu mai plece din țară, iar copiii să se regăsească în comunitățile locale. Viorica Dăncilă a afirmat că România are nevoie de lideri care să nu stea nici în Palatul Victoria, nici în Palatul Cotroceni, ci să vină în mijlocul oamenilor.
Ion PREDOȘANU

P.S. Un alt candidat care bate țara-n lung și-n lat este apreciatul actor și fost europarlamentar independent Mircea Diaconu. Joi, era la Botoșani unde-a zis ceva neașteptat. Cică nu vrea să ajungă președintele României, ci dorește doar să fie înțeles. Iată cum se explică desemnarea lui drept candidat de George Maior, Florian Coldea și Ioan Rus, care s-au întâlnit într-o stațiune din Croația, pe malul Mării Adriatice și au decis scoaterea lui Tăriceanu din cursă și intrarea neașteptată a actorului Mircea Diaconu! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here