Ca la noi, la nimeni – Cuplu? Ori tandem: Udrea-Băsescu!

251

Mare e grădina lui Dumnezeu! Păstrând modelul comunist, Traian Băsescu – căruia la propunerea actorului cu soţie târgujiană – Mircea Diaconu ar trebui să nu-i mai spunem niciodată preşedinte, mă strădui şi eu. L-a luat gura pe dinainte de zeci de mii de ori.
La un moment dat zisese că după al doilea mandat, creatorul Regimului Băsesu se va retrage din politichie. Are şi brevet de marinar cu vizele la zi. Numai că n-are obiceiul a se ţine de cuvânt. Ne-a ameninţat apoi că, după modelul predecesorului său ex-preşedintele Ion Iliescu, nu va ieşi din politică decât cu picioarele înainte. Uitasem că şi Ceauşescu păţise la fel!
Coabitarea cu primul ministru Victor Ponta n-a decurs aşa cum şi-ar fi dorit el. Care-ar fi vrut să preia un alt model de tristă amintire. Cel rusesc. Unde preşedintele Boris Elţîn l-a lăsat la Kremlin pe Vladimir Putin. Iar Putin i-a asigurat o viaţă liniştită la bătrâneţe. Adică fără a se răscoli afacerile dubioase în care se băgase Boris Elţîn şi fiica sa. Ceva cum a procedat Moşierul Traian Tăsescu şi Ioana Băsescu. Tot fiică, dar un notar mediocru, dar cumpărător al moşiei Nana.
Colac peste pupăză, Traian Băsescu se vrea premier. Cum pe Crin Antonescu l-a dus cu preşul şi nu-l mai susţine la prezidenţiale, iar coabitantul Victor Ponta i-a dat cu flit, vaporeanul s-a reorientat. Şi ne-am pomenit că n-a renunţat la dorinţa lui de a deveni prim ministru. Doar că, zice mincinosul din el, singura care l-ar desemna prim ministru ar fi Elena Udrea. În cazul că această prinţesă de Pleşcoi va ajunge preşedintele României. În fond, vrabia… mălai visează!
Ne-am mai pomenit că toxicul cetăţean care-a dus corupţia pe culmile perfecţiunii ne dă şi secretul. Cică alţi posibili preşedinţi ai României nu l-ar desemna prim ministru pentru că, vezi Doamne, el “ştie prea multe”. Să-i fie de bine. Cu Elena Udrea vrea să facă un Cuplu. Dacă nu cumva cuplul şi există. Numai că nu poate fi vorba de un tandem Preşedinte-Prim ministru, ci eventual de cu totul altceva.
Ce mai contează că Traian Băsescu se face de râs a nu ştim câta oară. El vrea şi pace. Deci jumătate treaba e rezolvată. Mai rămâne ca şi electoratul să-şi spună cuvântul. Or fi, vorba cronicarului, pe meleagurile noastre “proşti, dar mulţi”, dar nici chiar aşa.
S-a mai şi angajat că dă PMP-ului leafa lui lunară de 6.000 lei, din dragoste de Elena Udrea şi de funcţia de prim ministru. Şi bănuiesc că nici n-a întrebat-o pe prima Doamnă a ţării – Maria Băsescu, dacă-i de acord. Fiind Dictator în viaţa de toate zilele, nu-i exclus ca şi-n familie să fie tot aşa.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here