Ca la noi, la nimeni – Cum își cumpără Cîțu voturile pentru șefia PNL?!

294
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine împarte, parte își face.” – Proverb românesc

Chiar dacă, în ultima vreme, marioneta de prim-ministru al Coaliției contra naturii: PNL, USR-PLUS și UDMR, mai puțin prim-ministru al României, dă mai des – și numai în trecere, ca să-l vadă lumea, apoi pleacă la alegerile din Filialele PNL ale județelor, ieri fiind, de pildă, la Constanța – pe la biroul din Palatul Victoria, numitul Florin Vasilică Cîțu e cu gândul numai la mărire.
PELERINAJUL PRIMARILOR PNL, LA PALATUL VICTORIA! Vorbeam despre o mărire care să-i asigure funcția de președinte al Partidului Național Liberal la alegerile interne din 25 septembrie. Căci, oricum, fiind mână-n mână cu Preș. Klaus Werner Iohannis, el deține și portofoliul de ministru interimar, pe timp de 45 de zile, la Ministerul Finanțelor Publice. Exact cât îi trebuie ca să aranjeze pelerinajul primarilor PNL la Cabinetul prim-ministrului Florin Cîțu. Spre a face tranzacția fonduri din banii publici contra voturi la Congresul PNL, din 25 septembrie 2021! Evident, primarii PSD nu au ce căuta la Palatul Victoria, nefiind invitați. Dar nici fonduri prin PNDL nu vor vedea!
CÎȚU SĂ-ȘI DELEGE ATRIBUȚIILE DE PRIM-MINISTRU! Cel puțin așa ar fi normal într-o Românie normală. Partidul Social Democrat (PSD) îi solicită lui Florin Cîțu să-și delege atribuțiile până la Congresul PNL. Potrivit Mediafax, social-democrații vor ca premierul să-și delege atribuțiile, în concordanță cu legislația, fiindcă este angrenat în campania electorală din partid până la Congresul de peste două luni, scriind textual: „Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv”, argumentează PSD.
Practic, „PSD îi solicită premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate și să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL, din 25 septembrie. Delegarea atribuțiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut și de alți premieri ai României. Nu credem că președintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.
Scandalul „Cîțugate”, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, este o problemă penală, iar demisia consilierei lui Florin Cîțu, persoană bine plătită din bani publici, nu rezolvă problema, ci o acutizează! De pelerinajul primarilor PNL la Palatul Victoria ce să mai vorbim! Ei au venit și continuă să sosească pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului dat lui Cîțu pentru șefia PNL. Toate acestea constituie dovezi temeinice că premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita în mod obiectiv atribuțiile, afectând în mod deosebit de grav interesele comunităților locale tăiate de pe lista rectificării bugetare.
„Cerem președintelui Iohannis să își întrerupă îndelungata vacanță pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecție a guvernării României față de interferențele toxice produse de scandalul politic din PNL”, se mai arată în textul PSD dat publicității luni.
UNESCO A AMÂNAT DOSARUL ROȘIEI MONTANE! În comentariul din Gorjeanul de luni, deși știam că UNESCO va lua în discuție intrarea Roșiei Montane în Patrimoniul universal, nu aveam de unde să știu că documentul trimis de GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu va fi amânat pentru luni. Semn că, la fel ca în cazul PNRR-ului fușerit și tot amânat de Comisia Europeană, și cel trimis la UNESCO nu-i mai breaz. Așa că, pentru graba de a da o știre ce s-a dovedit falsă, îmi fac mea culpa!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here