Ca la noi, la nimeni – Culmea „bunului simț”: Orban a părăsit o conferință de presă!

489
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și, totuși, fiecare crede că îl are.” – Benjamin Franklin

Am citit cu mare plăcere editorialul reputatului publicist și director al Cotidianului – Cornel Nistorescu, intitulat „Teatru prost cu Orban și Iohannis”. În care prima frază sună așa: „Premierul și Klaus Iohannis joacă spectacolul vaccinării și al vindecării și împart fiolele, înainte ca acestea să existe.” Însuși președintele a făcut a nu știu câta conferință de presă și cel puțin a treia sau a patra în care a vorbit celor care-l mai cred, cât de cât, în care ne spune despre vaccin și pregătirea campaniei de vaccinare. Să mai gâdile puțin populația nemulțumită. De restricții, închideri de piețe, carantină și amenințări cu carantina și așa mai departe.
Povestea cu bomboana banilor europeni – blocați de vetoul Poloniei și al Ungariei – a lăsat-o uitată, dar chipurile ne oferă fericirea vaccinării salvatoare. Basme de adormit copiii!
*
În vremea asta, ba chiar joi, Orban cel Ludovic a plecat, pe nepusă masă, dintr-o conferință de presă. Trebșoara cu pricina, s-a petrecut, cum spuneam, joi, pe neașteptate.
Dar să recapitulăm. Prim-ministrul Orban cel Ludovic a susținut, joi, o conferință de presă alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de alți lideri PNL, după recepția lucrărilor de modernizare a DN 0 București-Adunații Copăceni, județul Giurgiu.
La un moment dat, Orban i-a cedat locul la microfon ministrului Transporturilor, Lucian Bode, spre a detalia, după ce jurnaliștii au întrebat cum se vor realiza cei 1.000 de kilometri de autostradă pe care i-au promis în programul de Guvernare. Lucian Bode a oferit un răspuns lung ca o zi de post, iar, apoi, un jurnalist a făcut o remarcă:
„Ați spus că până la finalul anului toate cele trei loturi ale autostrăzii A0 vor fi cu ordin de începere și intră în execuție”, a îndrăznit jurnalistul. Moment în care Orban cel Ludovic s-a întors pur și simplu și a plecat.
Toți cei prezenți în suită, adică ceata lui Orban și a PNL, s-au uitat spre prim-ministrul ce pleca și, ulterior, l-au urmat. De fircă, din supușenie oarbă? Nu se știe.
Ce-i drept, inaugurarea era transmisă de televiziuni în direct. Adică, Orban și PNL și-au făcut o publicitate gratuită și nemeritată.
Și ce dacă-i vorba, în acest caz neobișnuit, de o publicitate negativă? Tot publicitate electorală se cheamă.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here