Ca la noi, la nimeni – Cu Toni Greblă, Kovesi a dat-o-n bară!?

219

Luat la puricat de procurorii DNA, cu bun simţ, judecătorul Toni Greblă şi-a dat demisia de la Curtea Constituţională a României, unde era judecător. Coincidenţa naibii, începerea urmăririi penale în cazul său a picat imediat după ce CCR respinsese ca neconstituţionale Legile numite Big Brother solicitate de SRI. Şi în urma cărora directorul George Cristian Maior şi-a rupt gâtul, fiind obligat să demisioneze. Tot atunci, alţi doi-trei judecători ai CCR se plângeau că numai rezistă din cauza presiunilor şi ameninţărilor făcute de SRI asupra lor. Înaintea numirii sale în funcţia de judecător al CCR, mai fuseseră nominalizaţi alţi doi, printre care şi avocatul Lucian Bolcaş. Numai că pe amândoi nu i-a dorit preşedintele de atunci – Traian Băsescu. Dacă ar fi adevărat că lui Toni Greblă îi sunt interceptate convorbirile telefonice încă de prin 2010-2011, cum se explică încrederea de care s-a bucurat din partea lui Băsescu? Fie că s-a dorit la CCR un om şantajabil, fie că între timp relaţiile lui Traian Băsescu cu SRI şi DNA s-au răcit chiar de tot. Chit că, după cum, se vede, deocamdată, moşierul de la Nana nu e deranjat nici măcar cu o floare!
Dar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi împreună cu procurorul de caz au bâlbâit-o rău de tot. S-a cerut arest la domiciliu pentru ex-judecătorul CCR Toni Greblă, dar i-au pus cătuşe şi l-au ţinut în arest 24 de ore! Printre motivările raportului procurorului de caz se făcea vorbire de trafic de influenţă, de primirea de foloase necuvenite – din partea finului său Dan Ion Bîrcină – şi chiar constituirea unui grup infracţional care făcea comerţ cu Federaţia Rusă. Culmea este că, România nu mai exportă în Federaţia Rusă de vreo patru-cinci ani şi nu doar de anul trecut în urma embargoului impus de Uniunea Europeană. Acelaşi raport al procurorului spune că grupul infracţional cu pricina încălca embargoul impus de Federaţia Rusă României şi exportul se făcea prin Turcia. Cum ar veni, DNA apără interesele Federaţiei Ruse, de parcă Toni Greblă ar fi cetăţean rus!
Cel care a înclinat balanţa spre DNA ar fi, cică, un avocăţel de prin Prahova, fabricant de autodenunţuri. El pretindea că un intermediar l-ar fi sunat din partea lui Toni Greblă să-i vândă acestuia 50 de capre de rasă, cu 300 euroi bucata. Adică 15.000 euro în total. Şi, uite-aşa, ditamai dosarul ticluit de DNA cu sprijinul nemijlocit al SRI, a dus la priponirea lui Toni Greblă. Chestiune cu care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie n-a fost deacord!
Abia apăruse un sondaj ce ne păcălea că DNA a crescut în încrederea populaţiei mai ceva decât Prea Fericitul Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. Ceea ce ne lăsa impresia că, DNA este instituţia cuprinsă, de vreo câteva luni, de făcutul dreptăţii şi aplicarea legilor. Cu cazul Toni Greblă, înalta fostă baschetbalistă Laura Codruţa Kovesi s-a făcut de râs şi a dus DNA-ul în ridicol. Porcăirea unui judecător de la Curtea Constituţională a României fu vrerea celor de la SRI. Iar DNA, despre care se zice că e braţul înarmat al SRI, supărat că Legile Big Brother nu trec de Curtea Constituţională, ne arată că este condusă prost.
Ca să ne convingem, de trebşoara asta a fost nevoie de caprele lui Greblă, care nici măcar nu sunt ale lui, dar ele dau lapte, carne şi piele, în plus ne-au demonstrat ce urât pute DNA-ul Laurei Codruţa Kovesi şi că marile dosare politice sunt de tot rahatul!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here