Ca la noi, la nimeni – Cu plumb de la Cotroceni?!

347
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Inteligența nu înseamnă să nu faci greșeli, ci să vezi repede cum poți să le îndrepți.” – Bertolt Brecht

Vrerea opoziției și a Preș. Klaus Werner Iohannis ca propunerea PSD pentru funcția de Comisar european a Rovanei Plumb să nu se împlinească a devenit, luni, adevărată. Ce dacă Rovana Plumb trimisese o Scrisoare către Comisia JURI în care explica și dovedea că acei 800.000 de lei împrumutați au și fost plătiți cu contravaloarea a două apartamente și că problema de integritate invocată de Comisia JURI nu mai există. Comisia JURI nici măcar n-a mai audiat-o, pentru a doua oară, și doar a comunicat că este respinsă candidatura propusă de Guvernul României.
Printre primii din partea Partidului Social Democrat ce au luat o poziție este deputatul Valeriu Steriu, purtător de cuvânt: „Condamnăm ieșirea președintelui Iohannis de astăzi dimineață(luni, n.m. I.P.) cu acea invitație la consultare, înainte de a avea verdictul de la Bruxelles pe situația doamnei Rovana Plumb. Mi s-a părut o presiune indirectă pe care a făcut-o președintele într-un moment în care lucrurile se decideau la Bruxelles.”
Și, abia pe la prânz, candidatul României, boicotat de europarlamentarii opoziției românești de la București, în genere de partidele membre ale PPE, din care face și Klaus Werner Iohannis parte, și-a aflat refuzul categoric. În felul acesta, Rovana Plumb pierde portofoliul de Comisar european pentru Transporturi și „premonițiile” lui Iohannis care știa rezultatul dinainte se adeveresc. Cu sau fără aportul Cotrocenilor, dar cu o maximă satisfacție din partea europarlamentarului Siegfried Mureșan și a Preș. Klaus Werner Iohannis. De restul opoziției, ce-i drept, nu chiar toată, nu are rost să mai vorbesc!
Ca unul fost student al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, am privit cu interes deschiderea anului universitar. În 1967, când mi-am început eu studiile clujene, Nicolae Ceaușescu n-a venit la festivitate. A făcut-o, în 30 septembrie 2019, președintele Klaus Werner Iohannis. Și din interese politice ori de campanie electorală prezidențială.
Nici nu ne-am fi așteptat la altceva. Iohannis a atacat Guvernul, în discursul ținut la deschiderea anului universitar. El a vorbit despre calitatea educației la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, menționând prioritizarea educației în viața statului, toleranța și promovarea excelenței în educație și cercetare.
Așa cum se știe, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca este una dintre universitățile românești bine pregătite, iar atitudinea și abordarea instituției ar trebui să fie asumate la nivelul întregului sistem de educație din România.
ION PREDOȘANU

P.S. Ca o știre de ultimă oră, prim-ministrul României va propune ca viitor candidat la demnitatea de Comisar european din partea țării noastre o femeie și nu va fi membru PSD! Iar invitația la Palatul Cotroceni pentru consultări a fost refuzată de Viorica Dăncilă, și ea candidat la alegerile prezidențiale din 10-24 noiembrie 2019. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here